Tarih: 04.12.2010 10:46

Yeni bir hizmete daha kavuştuk

Facebook Twitter Linked-in

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde e-pasaport başvurusu alınmaya başlandı. Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Pasaport Büro Amirliği Birimi kurulduğu belirtilerek, başvuru alınabilen 81 il ve 110 ilçe arasına Darende`nin de dahil olduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, son yıllarda ülkenin sosyo-ekonomik gelişimiyle birlikte yurt dışına çıkış taleplerinin fazlalaştığı, buna paralel olarak pasaport müracaatının arttığı belirtildi.

Bakanlık onayı ile verildi

Açıklamada şöyle denildi: "Vatandaşların pasaport işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu`nun 16. maddesinin (b) bendi gereğince Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Pasaport Büro Amirliği kurulması bakanlık makamının onayı ile uygun görülmüştür" denildi.

e-başvuru yapılıyor

Başvuru işleminin ortalama olarak 10 dakika içinde tamamlandığını ve başvuru sırasında alınan bilgilerin yaklaşık 30 saniye içinde güvenli elektronik ortamda tanzim merkezine iletildiği vurgulandı. e-pasaportların kişileştirme süresi başvuru yoğunluğuna göre değiştiği bildirilerek 3-5 günlük sürelerle çıkarılan pasaportun adrese posta yolu ile teslim edildiği ifade edildi.

Malatya il merkezinin dışında Darende ile birlikte Hekimhan ilçesinde de pasaport işlemlerinin kente gitmeden yapılabildiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —