Yeni bir hizmete daha kavuştuk

Yeni bir hizmete daha kavuştuk

Yeni bir hizmete daha kavuştuk
Gündem 4.12.2010 10:46:00 1976 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde e-pasaport başvurusu alınmaya başlandı. Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Pasaport Büro Amirliği Birimi kurulduğu belirtilerek, başvuru alınabilen 81 il ve 110 ilçe arasına Darende`nin de dahil olduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, son yıllarda ülkenin sosyo-ekonomik gelişimiyle birlikte yurt dışına çıkış taleplerinin fazlalaştığı, buna paralel olarak pasaport müracaatının arttığı belirtildi.

Bakanlık onayı ile verildi

Açıklamada şöyle denildi: "Vatandaşların pasaport işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu`nun 16. maddesinin (b) bendi gereğince Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Pasaport Büro Amirliği kurulması bakanlık makamının onayı ile uygun görülmüştür" denildi.

e-başvuru yapılıyor

Başvuru işleminin ortalama olarak 10 dakika içinde tamamlandığını ve başvuru sırasında alınan bilgilerin yaklaşık 30 saniye içinde güvenli elektronik ortamda tanzim merkezine iletildiği vurgulandı. e-pasaportların kişileştirme süresi başvuru yoğunluğuna göre değiştiği bildirilerek 3-5 günlük sürelerle çıkarılan pasaportun adrese posta yolu ile teslim edildiği ifade edildi.

Malatya il merkezinin dışında Darende ile birlikte Hekimhan ilçesinde de pasaport işlemlerinin kente gitmeden yapılabildiği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: