Zor zamanların kahraman sağlıkçıları

Zor zamanların kahraman sağlıkçıları
Sağlık 8.12.2019 11:18:00 5364 0

Acil durumlarda vatandaşlara ilk müdahaleyi yapıp hayata bağlayan ve sonrasında hayatta kalmaları için tüm imkânlarıyla seferber olan 112 Acil Sağlık Ekipleri, dur durak bilmeden ilçemizin her yerinde vatandaşların yardımına koşuyor.

Titizlikle yürüttükleri çalışmalarıyla vatandaşların yaşanan olaylardan etkilenme durumlarını en aza indirmek için canla başla çalışan ekipler, 7 gün 24 saat özel günler gözetmeksizin yardıma koşuyor.

Çağrıldıklarında, yakın uzak demeden koşturan Darende 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Merkezinde görevli 12 kişilik ekip, komuta merkezlerinden aldıkları ihbar üzerine merkezde 5 dakikada, kırsalda ise 15-20 dakikada olaylara müdahale ediyor.

Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için koşturan ekipler, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz yere aranması ve meşgul edilmesinden ise dertli.

Kendilerine ihbar edilen olayların birçoğunun asılsız çıktığını kaydeden ekipler, sıra dışı yöntemlerle kendilerini arayıp meşgul eden şahıslara yönelik savcılığın işlem başlattığını kaydetti.

Vardiyalı olarak çalışan 112 ekipleri, trafikte ambulanslara yol verilmesi ve olaylara müdahale konusunda yerel halkın duyarlılık göstermesini istedi.