Zengibar´ın başpehlivanı Fatih Kambur oldu

İlçemizde bu yıl 66´ıncısı düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri´nin başpehlivanı Fatih Kambur oldu.

Zengibar´ın başpehlivanı Fatih Kambur oldu
Gündem 19.08.2019 09:44:35 3424 0

İlçemizde bu yıl 66´ıncısı düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri´nin başpehlivanı Fatih Kambur oldu.

Darende Güreş Sahası´nda büyükler kategorisinde 190 pehlivanın katılımıyla düzenlenen organizasyonda, başpehlivanlık için Fatih Kambur ile Enes Bandırma finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada rakibini yenen Kambur, başpehlivan oldu.

Darende Anadolu´nun öz değerlerini temsil ediyor

Güreşleri izlemek için ilçeye gelen Malatya Valisi Aydın Baruş, alanda yaptığı konuşmada karakucak güreşlerinin bu milletin en kıymetli hasletlerinden biri olduğunu söyledi.

Anadolu´nun öz değerlerini temsil eden Darende´de 66 yıldır karakucak güreşlerinin yapıldığına dikkat çeken Vali Baruş, ?Milletleri millet yapan hasletler vardır. Bunlar nesiller boyu hem alışkanlıklarda hem de kalplerde yaşatılırlar. Bizim milletimizin de bu hasletlerden en kıymetlisinden biri olan karakucak güreşleri, değerli mirasın bir parçası olarak düğünlerde, bayramlar ve sevinç günlerinde bir araya gelmenin bir vesilesidir. Milletimizin her zaman değer verdiği ve genç nesillerinde devam ettirdiği karakucak güreşleri, bugün de Anadolu´nun öz değerlerini temsil eden bu güzel beldemizde 66 yıldır yaşatılmaya devam ediyor. Ben emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Çok sayıda protokol katıldı

Güreşe katılan Malatya Ak Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve Adana Ak Parti Milletvekili Tamer Dağlı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kaymakam Enver Zengince de birer selamlama konuşması yaparak, Zengibar Karakucak Güreşleri´nin hayırlı olmasını diledi.

Darende´nin güreş tarihi yüzlerce yıla dayanıyor

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da ise 66 yıldır ata sporu olan karakucak güreşlerin kesintisiz bir şekilde yapıldığını söyledi.

Darende´nin güreş tarihinin yüzlerce yıla dayandığını belirten Özkan, ?Belediye organize ettiği için 66´ıncısını yapıyoruz. Yoksa güreş tarihimiz yüzlerce yıla dayanır. Darende, karakucak güreşlerinde birçok pehlivan yetiştirmiş önemli bir ocaktır. Osmanlı´dan günümüze gelen ve en önemli kültürümüz olan güreş, ana spor dalımızdır. Bizler bu geleneği en güzel şekilde yapabilmek için çaba gösteriyoruz.? dedi.

Darende, Karakucak Güreşlerinde önemli bir merkez

Zengibar Karakucak Güreşleri´nin 66´ıncı başpehlivan olan Fatih Kambur, Darende´nin karakucak güreşlerinde önemli bir merkez olduğunu söyledi.

2015-2017 yılı Türkiye Karakucak Güreşleri başpehlivanı olan Kambur, ?Tabi ki her sporcu buraya benim gibi başpehlivan olmak ister. Bugün bu bana nasip oldu, bunun için çok mutluyum. Saha çok güzeldi, seyirci çok güzeldi. Ben aynı zamanda 2015-2017 yılı Türkiye karakucak güreşleri başpehlivanıyım. Burada da 66´ıncısı düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri´nde şampiyon olmanın gururunu yaşıyorum.? diye konuştu.

Güreş ağalığı ise açık artırma yapılmadan Milletvekili Ahmet Çakır´a verildi. Konuşmaların ardından dereceye giren güreşçilere çeşitli hediye ve ödülleri verildi.