Zengibar Kalesi turizme kazandırılacak

Zengibar Kalesi´ne, cam asansör, macera köprüsü, seyir terası ile kale üzerindeki hakim bir tepeye restoran yapılacak. Tarihi kale eski görkemli günlerine tekrar kavuşacak.

Zengibar Kalesi turizme kazandırılacak
Gündem 5.12.2015 14:54:45 1733 0

 

"Zengibar Kalesi´ne, cam asansör, macera köprüsü, seyir terası ile kale üzerindeki hakim bir tepeye restoran yapılacak. Tarihi kalenin eski görkemli günlerine kavuşmasıyla Darende turizmine de önemli katkı sağlayacak."

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Hititler döneminden itibaren tarihin her döneminde kullanılan Zengibar Kalesi´ni ilçedeki alternatif turizm alanları arasında değerlendirmek üzere uzman bir heyetle incelemelerde bulundu.

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, kurul üyeleri, Malatya Müze Müdürü Tevhid Kekeç, Antropolog Hüseyin Şahin ve diğer ilgililerin katılımı ile Zengibar Kalesi ve çevresinde inceleme yapıldı.

Kurul üyeleri ile Zengibar Kalesi ve çevresinde inceleyen Eser, Darende´deki turizm alanlarına yeni alternatifler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Darende´nin turizmle her geçen gün gördüğü ilginin arttığına dikkat çeken Eser; ?Gelişen Darende´mizde ihtiyaç duyulan yeni turizm alanlarının kazandırılması hususunda yaptığımız çalışmalarla ilgili bölgenin sit alanı olması münasebetiyle konunun uzmanları ile bir inceleme gezisi yaptık. Hocalarımızın fikirlerinden istifade ederek, bölge ile ilgili yol haritamızı netleştirmiş olacağız? dedi.

Tohma Kanyonu´ndaki düzenleme projesiyle entegre olacak, cam asansör, macera köprüsü, seyir terası ve ilçenin tüm manzarasına hakim tepeye bir restaurant kafeterya yapmayı planladıklarını dile getiren Eser, kaleye teleferikle çıkabilmek gibi alternatifleri de hedeflediklerini sözlerine ekledi.