Zengibar Güreşleri´ne doğru

64.´sü düzenlenecek Tarihi Zengibar Karakucak Güreşleri öncesi hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığı duyuruldu.

Zengibar Güreşleri´ne doğru
Gündem 25.08.2017 11:40:08 1014 0

Bu yıl 26 Temmuz tarihinde 64.´sü düzenlenecek Tarihi Zengibar Karakucak Güreşleri öncesi hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığı duyuruldu.

Organizasyonun başlamasına kısa bir zaman kala hazırlıklardaki son durumla ilgili olarak, Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Belediye Başkanı Süleyman Eser ile Güreş Organize Komitesi sorumlularının katılımıyla Belediye Sosyal Tesisleri´nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Vekili Özdemir, yaptığı açıklamada, ?Doğu´nun Kırkpınarı? olarak gördükleri Zengibar Karakucak Güreşleri´nin hazırlıklarını büyük oranda tamamladık. Ülkemizin birçok yerinden gelecek misafir ve güreşçilerimiz için bizler hazırız. Bu önemli geleneğin devam etmesi adına en güzel şekilde yapabilmek için hazırlıklar son ana kadar devam edecek. Bir taraftan müsabakalar devam ederken de eksikleri gidermeye ve daha güzel, keyifli şekilde güreş seyrettirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Eser: ?Asırlık geleneğimize hep beraber sahip çıkıyoruz?

Başkan Eser, Kültür Turizm Bakanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı´nın katılımı ile yapılacak güreşler öncesi çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Organizasyona hazır olduklarını anlatan Eser, "Asırlık geleneğe hep beraber sahip çıkıyoruz. İlçemizdeki birçok kurum ve kuruluş bu işte gönüllü olarak destek veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde en güzel güreşleri sergilemek için çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

400´e yakın yerli ve yabancı güreşçinin katılacağını aktaran Eser, güreşçilere ilişkin kuralların aynı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Bir katılımcının, güreş okulu kurulmasına ilişkin talebine Eser, ?İlerde gençlik merkezi projemiz içerisinde ilçemizin güreşle anılır hale gelmesi için böyle bir çalışmamız olacak. Darendeli gençlerimizden kendi er meydanımızda bizleri temsil edecek güreşçi yetiştireceğiz. Bu inanç ile gelecek yıllarda adım atmayı planlıyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyat, Dünya ve Türkiye birincilerinin Darende´de er meydanına çıkacağını ifade eden Başkan Eser, 26 Ağustos da hemşerilerimiz şampiyonlarla dolu keyifli bir maç izleyeceğini aktardı.


Anahtar Kelimeler: Zengibar Güreşleri doğru