Zengibar Güreşleri 26 Ağustos´ta yapılacak

Bu yıl 64.´sü düzenlenecek olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek.

Zengibar Güreşleri 26 Ağustos´ta yapılacak
Gündem 29.07.2017 08:35:38 1500 0

Bu yıl 64.´sü düzenlenecek olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada bulunarak, 26 Ağustos Cumartesi günü tertip edecekleri 64. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali`ne tüm vatandaşları beklediklerini söyledi.

Güreş sporunun insanlık tarihi kadar eski olduğu ifade eden Eser, "Bilindiği gibi dünyada en başarılı olduğumuz spor dallarından biri güreş. Ülkemizde bu alanda yapılan en önemli güreş müsabakalarının başında Tarihi Kırkpınar Güreşleri gelmektedir. Burada yaptığımız hazırlıklarla Doğunun Kırkpınar`ına ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Güreşlere dünya şampiyonu ve uluslararası dereceler elde etmiş sporcuların da katılacağını dile getiren Eser, şunları kaydetti: "Güreşlere 30 başpehlivan, 35 başaltı pehlivan, 90 büyük-orta, 120 küçük-orta-büyük ve 25 küçük-orta-küçük olmak üzere toplam 300 pehlivan katılacak. Sporseverler bu anlamlı günde unutulmaz bir gün yaşayacak. Ülkemizde birçok şenlik iptal edildi ama biz, ata yadigârı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına düzenlediğimiz güreşleri iptal etmedik."

Eser, konuşmasının ardından il dışındaki hemşehrilerini festivale davet etti.

Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Darende Kaymakamlığı, Darende Belediye Başkanlığı ve Darendespor Kulübü´nün katkılarıyla gerçekleştirilecek.