Zengibar Festivali iptal edildi

Zengibar Festivali iptal edildi

63. Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle iptal edildi.

 

63. Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle iptal edildi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos´ta düzenlemeyi planladıkları söz konusu etkinliği, 15 Temmuz´da FETÖ´nün darbe girişimi nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Eser, "Birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu durum bizde ve Türk milletinde büyük üzüntüye neden oldu. Bu yüzden de toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek, bu yılki festivali iptal etme kararı aldık. Ülkemize bu acıları yaşatanların en kısa sürede hesabını vererek gerektiği gibi cezalandırılmalarını diliyorum." dedi.

Ülkede 3 aylık OHAL ilan edildiğini hatırlatan Eser, ?Toplu etkinliklerde herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek adına, her yıl geleneksel olarak yaptığımız festivalimizi iptal etmek durumunda kaldık. İnşallah gelecek yıl bu etkinliği en güzel şekilde yaparak hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz.? diye konuştu. 



Abidin T
16.08.2016 14:27:18
Güreş organizasyonunu iptal etmeye ne hakkınız var, bu bir geleneksel festival, kırkpınar iptal mi edildi ki sen karakucak güreşini iptal ediyorsun, ayrıca eğlence, konser, şarkı türkü kısmını iptal edebilirsin, tamam da güreşi iptal edip birde buna gerekçe "uydurmak" bence organizasyondan "kaçmak" tır. Bende "yuttum"

Hilmi Keyhıdır
23.08.2016 20:23:52
Sayın Belediye başkanım bir hafta içinde çeşitli il ve ilçelerde yapılan ve davetiyeleri elimde olan güreşlere OHAL tesir etmiyorda bizim ilçemizdemi devreye giriyor,temel değerlerimize çok yazık oluyor.Kusura bakmayınız Sizi koluma girip beni oyalamaya alıp direk diktirdiğiniz andan itibaren çok iyi tanıdım.Asırlar boyu devam edip gelen güreşimizi lütfen engellemeyin sonra güreşin belediye ile ilğisi yok ama kulüp başkanı yok ki nedesin

Sami ULU
25.08.2016 00:53:45
Hizmetten kaçmak için tam bir bahane. Aksine, darbe bastırıldı ülkemiz Allah(CC) izni ile işgal girişiminden kurtuldu.Daha coşkulu ve heyecanlı, milli birliğimizi pekiştirici,kardeşlik duyguları içerisinde yapılmasına ihtiyaç vardı.