Yurtdışından gelen misafir öğrencilerden Kaymakam Gülyer’e ziyaret

8 farklı ülkeden gelen 18 misafir öğrenci, ortaöğrenim eğitimi için ilçemize geldi.

Yurtdışından gelen misafir öğrencilerden Kaymakam Gülyer’e ziyaret
Gündem 24.11.2023 09:08:00 3220 0

 

Somuncu Baba Derneği ile Darende Eğitim Kurumlar arasında yapılan protokolle 8 farklı ülkeden gelen 18 misafir öğrenci, ortaöğrenim eğitimi için ilçemize geldi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından barınma ve her türlü ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, Özel Hacı Naciye Ateş Okulları’nda uyum eğitimine başladı.

Somuncu Baba Derneği'nin uluslararası burs programından faydalanarak ilçemizde 4 yıllık lise eğitimi alacak öğrenciler, beraberindeki okul yöneticileriyle birlikte ilçe Kaymakamı Şeref Gülyer’i makamında ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve İlçe Müftüsü Sinan Şen’in de hazır bulunduğu kabulde Kaymakam Gülyer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Diyanet Vakfı ve Maarif Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının ülkemize öğrenci getirerek verdiği eğitimin önemine değindi.

Türkiye’nin Müslüman ülkelerdeki etkin eğitim politikalarına değinen Gülyer, ziyaret anısına öğrencilere Türk bayrağı hediye etti.

Endonezya'dan gelen Muhammad Ihsan da Endonezya, Tanzanya, Özbekistan, Gine, Sierra Leone, Nijerya ve Gine Bissao’dan gelen arkadaşları adına gösterilen ilgiye teşekkür ederek, ülkelerindeki eğitim ve kültürleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Öte yandan Somuncu Baba Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Müslüman toplumları desteklemek ve kaliteli eğitimle alanında başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla 7 farklı ülkeden toplam 18 öğrencinin ülkemizde misafir edildiği belirtildi.

Derneğin uluslararası burs programı yürüttüğüne değinilen açıklamada şöyle denildi;

“Derneğimiz, uluslararası burs programı ile yurtdışına yönelik sürdürdüğümüz faaliyetler neticesinde eğitim ve öğretime erişme imkanının kısıtlı olduğu, ülkeler nezdinde kuruluş amacımıza uygun olarak Müslüman toplumları desteklemek ve kaliteli eğitim ile alanında başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu düstur ile farklı ülkelerdeki gençlerin eğitim ihtiyacına katkıda bulunmak, ülkelerini ve çevrelerini aydınlatacak, bilinçli öğrencilere eğitim imkânı sağlamak, ülkemiz ile Müslüman toplumlar arasında kültür köprüleri kurmak, ülkemizin tarihini ve Türklerin İslam Tarihine katkısını anlatmak, sürdürülen yardımlaşma faaliyetleri ile Anadolu vakıf kültürünü diğer Müslüman toplumlara aktarmak amaçlanmaktadır.”