Yolda Göçük Oluştu Muhtar Yetkililerden Yardım İstedi

Mahalle Muhtarı Duran Ortakaya, can kaybı yaşanmadan ilgili makamların çözüm üretmesini istedi.

Yolda Göçük Oluştu Muhtar Yetkililerden Yardım İstedi
Gündem 22.12.2022 08:35:00 3258 0

Hacılar Şeyhli Mahalle yolunda yağışların etkisiyle bir kısmında göçük oluştu, polis ekiplerinin güvenlik şeridi çektiği yol da tehlikeli araç trafiği devam diyor.

Mahalle Muhtarı Duran Ortakaya, can kaybı yaşanmadan ilgili makamların çözüm üretmesini istedi.

Mahallenin tek yolu olduğunu ve her gün öğrenciler dâhil vatandaşın can güvenliğini tehlikeye atarak bu yolu kullanmak zorunda kaldığını belirten Ortakaya, “Bu yolun yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Burası mahallemizin tek yolu başka bir yolumuz yok. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’dan ricamız buraya beton duvar yapılarak, yolun üstündeki kayalıkların temizlenmesini sağlaması. Buradan her gün öğrencilerimi okula götürüp getiriyorum. Mahalleli de gelip geçiyor. Allah rızası için bu yol yapılsın.  Kimsenin üzülmesini zor durumda kalmasını istemiyorum, sadece yetkililerden can kaybı yaşanmadan bir çözüm üretilmesini bekliyorum.” dedi.

Mahalle sakini Mevlüt Özkan da 40-50 yıl önce betonsuz duvar üstüne yol yapıldığını anlatarak, mahallenin başka yolu olmadığı için herkesin can kaybını göze alarak mecbur gelip geçmek zorunda kaldığını söyledi.

İlçenin kırsalında buluna ve tehlikeli geçitlerden birine sahip mahalle, alternatif yol güzergâhı ile çözüm bekliyor.