Yerli otomobile Darende’den ilk o talip oldu

Yerli otomobile Darende’den ilk o talip oldu
Gündem 31.12.2019 16:55:00 7114 0

Ülkemiz de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan uyandıran yerli otomobil için Darende’den ön sipariş verecek ilk babayiğit belli oldu. 

Türkiye'nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek ülkenin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022 yılında üretimine başlanacak yerli otomobil, ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan uyandırdı.

Toplumun her kesiminden büyük beğeni toplayan yerli otomobil için ilçemizden HAS Yapı Şirketinin Genel Müdürü Tebernüş Kaçaman, iki adet ön siparişle destek vereceklerini duyurdu.

Ülkemizin Vizyon projelerinden biri olan 'Türkiye'nin Otomobili' geçtiğimiz hafta görücüye çıkmış, hem teknolojik özellikleri hem de tasarım ile kamuoyundan tam not almıştı. Türkiye'nin Otomobili'ne şimdiden sipariş yağarken bir destekte ilçemizin başarılı iş insanından geldi.

Kaçaman, ülkemiz adına bu büyük önem taşıyan yerli otomobil hamlesine destek olmak için seferber olduklarını kaydederek, “Bu özlemi bu heyecanı anlatmak mümkün değil. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyoruz. Teşvik etmek ve örnek olmak açısından fiyatı ne kadar olursa olsun talibiz. Ön sipariş sıralamasına girmek için de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Darende’ye ilk yerli otomobilleri getirerek bu gurura ortak olmak istediklerini belirten Kaçaman, “Yerli ve milli olan her şeye ve milli teknoloji hamlesine her zaman tam destek vereceğiz ve herkesin de buna destek vermesini isteyeceğiz. İnşallah yılların özlemi birkaç yıl sonra son bulacak ve büyük bir heyecanla aracımızı kullanmaya başlayacağız.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Darende Yerli otomobile’ talip