Yenice Ortaokulu İstanbul´da Malatya´yı temsil etti

?Renklerle Hayalimdeki Dünya? resim yarışmasında Yenice Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Seda Yücel, il birincisi oldu.

Yenice Ortaokulu İstanbul´da Malatya´yı temsil etti
Gündem 11.02.2019 10:58:29 3859 0

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Renklerle Hayalimdeki Dünya? resim yarışmasında Yenice Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Seda Yücel, il birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın ?Biz Anadoluyuz? projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu´da bulunan 23 ilde, MEB´e bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında ?Renklerle Hayalimdeki Dünya´ temalı bir resim yarışması düzenlendi.

Yenice Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Seda da ?hayalimdeki dünya´ adlı resim çalışmasıyla yarışmaya katıldı. İl genelinde yapılan değerlendirme de Malatya´yı temsilen Seda´nın eseri birinci seçildi.

Projenin İstanbul´daki gün süren finaline davet edilen Seda, Zorlu Performans Sanatları Merkezi´nde düzenlenen etkinlikle ödül ve çeşitli hediyelerini aldı.

Yücel, ?Birçok ilki bu resimle yaşadım?

Yarışmada il birincisi olan ve bizleri gururlandıran genç kardeşimizle görüşerek ?Benim için birçok ilkin başlangıcı oldu? dediği yarışmanın İstanbul gezisine dair yaşadıklarını dinledik.

Bu olağanüstü sürecin yaşanmasında kendine en büyük desteği veren öğretmenine ve okul idaresine teşekkür eden Seda Yücel, ?Ben, çizdiğim resimle daha iyi bir dünya nasıl olur onu anlatmaya çalıştım. Bunu hep birlikte yapabileceğimize inandığımı gösterdim. Yaptığım resim, ilimizde birinci seçildi. Bu beni ve tüm okulumuzu çok mutlu etti. Öğretmenim, bizi İstanbul´a davet ettiklerini söylediklerinde benim için birçok ilkin başlangıcı olacaktı ve öylede oldu. İlk defa uçağa bindim. Haberlerde gördüğüm İstanbul´u gezerek yaşama fırsatı buldum. Burada birçok etkinliğe katılarak alından ün yapmış sanatçılarla birlikte atölye çalışması yaptık. İki gün boyunca harika tecrübeler edindiğim gezi ve ziyaretler gerçekleştirildi. Yeni arkadaşlar edindim. Şarkılarını severek dinlediğim Gülben Ergen ile fotoğraf çekinme fırsatım oldu. Yine birçok ünlü ile etkinliklerde bir araya geldik. İstanbul gerçekten büyülü bir şehir ve zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım.? dedi.

Resim çizmeye devam edeceğini kaydeden Yücel, son olarak hayalindeki dünyanın gerçek olmasını umut ettiğini söyledi.

Kendisine eşlik eden ve aynı zaman da Okul Müdürü Cansu Özer de öğrencisinin kendilerine yaşattığı gururdan duyduğu memnuniyeti belirterek, ?Okulumuz adına böyle güzel bir etkinliğe katıldığımız için mutluluk duyuyorum. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Zihni Küni´yi ve öğrencimizi tebrik ediyorum.? dedi.

Önümüzdeki günlerde, başarısından dolayı Kaymakam Enver Zengince ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Yücel´i kabul ederek ödüllendirecek.