Yeni eğitim-öğretim yılı, uzaktan eğitimle başladı

Yeni eğitim-öğretim yılı, uzaktan eğitimle başladı
Eğitim 31.08.2020 14:15:00 4212 0

İlçemizde,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Özel Hacı Naciye Ateş Okullarında program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Lise Müdürü Şaban Yılmaz, yaptığı konuşmada, destekleme eğitimlerine kontrollü şekilde başladıklarını söyledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul girişinde ateş, hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde telafi eğitimine başladıklarını dile getiren Yılmaz, "2020-2021 eğitim öğretim yılına, 8’inci ve 12’inci sınıflarımız da 'Destekleme ve Yetiştirme Kursuna' başladık. Anasınıfımızda ise yaz okulu programı kapsamında ilk öğrencilerimizi sıkı tedbirler altında kabul ettik. Zorlu bir dönemden geçiyoruz, sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Program sonrasında öğrenciler, okul bahçesinde hazırlanan sınıflarda sosyal mesafe, dezenfektan ve maske tedbirleri altında ders başı yaptı.

Okulun 12’inci sınıf öğrencisi Rümeysa Hannet gazetemiz muhabirine uzun süre okuldan ayrı kaldığını ve okulunu çok özlediğini belirtti.

Pandemi süresince öğretmenlerinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını kaydeden Hannet, şöyle devam etti:

"Tatil sürecinde öğretmenlerimiz sorularımızı çözdüler daha çok üzerimizde durdular. Biz pandemi dönemini daha çok avantajlı olarak geçirdik. Okula gelmeden önce açıkçası korkuyorduk. Yurt nasıl olacaktı bilmiyorduk. Buradaki alınan tedbirleri görünce hem ailemizi hem de bizi çok rahatlattı. Korkarak geldik ama şuan memnunuz. Arkadaşlarımızı gördük, her ne kadar aramızda mesafe olsa da özlem giderebiliyoruz. Hiçbir şey eskisi değil."

Okul öğrencisi Birgül Oruç da okulun açılmasından dolayı heyecanlı olduğunu kaydederek, "Tekrardan eğitimlere başlıyoruz. Bizim için inşallah başarılı bir dönem olur. Bu süreç nasıl devam edecek bilmiyoruz. İnşallah evde değil de okul ortamında eğitimimize devam ederiz. Bir süre sonra evde insan sıkılıyor, öğretmenimizi arkadaşlarımızı özlüyoruz.” diye konuştu.

Kimya öğretmeni İlknur Ciran ise bundan sonraki sürecin daha iyi olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Öğrencilerimizi çok özledik, okul bu şekilde daha şen ve güzel. Lakin hiçbir şey eskisi gibi değil. Şu an açık alanda öğrencilerimizle telafi eğitime başladık. Onların eksikleri var, onları kapatıp yeni müfredata o şekilde geçeceğiz.” şeklinde konuştu.