Yeni Hükümet Konağı ilçenin çehresini değiştirecek

Darende Kaymakamı Ali Türk, ilçeye yeni yapılacak olan hükümet konağının ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Yeni Hükümet Konağı ilçenin çehresini değiştirecek
Gündem 13.11.2015 10:31:22 1180 2

 

İlçe Kaymakamı Ali Türk, ilçeye yeni yapılacak olan hükümet konağının ihalesinin yapıldığını bildirdi.

1956 yılında temeli atılan ve aradan geçen 59 yıl boyunca çeşitli zamanlarda tadilat gören Darende hükümet konağı, çağımızın ihtiyaçlarına karşılık veremez duruma gelince, yapılan teknik incelemenin ardından mevcut binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına karar verildi.

Kaymakam Türk Gaztemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında başlatılan çalışma ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından yatırım programına alınan konağın, Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesinin yapıldığını aktardı.

İlçeye kazandırılacak olan yeni Hükümet Konağı için 1 ay içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılacağını belirten Türk: "Yeni hükümet konağı toplam 4 bin metre kare alana sahip olacak. İlimize kazandıracağımız modern ve son teknolojik alt yapıya sahip yeni hükümet konağında, vatandaşlarımızın rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 3 kattan oluşacaktır. Proje, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde tasarlanacak ve bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı ile engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör bulunacak." dedi.

Mevcut hükümet konağının yıkılarak  yerine yeni binanın yapılacağını aktaran Türk, "Hükümet Konağımız tamamlandığında, farklı yerlerde hizmet veren kurumlarımız tek çatı altına alınacak böylece vatandaşlarımıza günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacaktır." diye konuştu.

Öte yandan inşaat süresince kaymakamlık ve bağlı kurumlar

Kaymakamlık, Nüfus ve Tapu METEM Okulu´nda

Maliye / Karcı Mahalle Konağı´nda

Adliye / Belirsiz

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü / Halk Eğitim Merkezi´nde hizmet verecek.