Yaz sonu elma ağacı çiçek açtı

İlçemizde, bir elma ağacının meyve zamanı yeniden çiçek açması, görenlerin şaşırtıyor.

Yaz sonu elma ağacı çiçek açtı
Gündem 2.08.2016 10:27:31 2295 0

 

İlçemizde, bir elma ağacının meyve zamanı yeniden çiçek açması, görenlerin şaşırtıyor.

Hacılar Mahallesi´nde bir ailenin hobi bahçesinde bulunan bodur elma ağaçlarının yaz mevsiminde çiçek açması ilginç görüntüler oluşturdu.

Mahalle sakini aile, ırmak kenarında bulunan hobi bahçelerinde, sadece elma fidanının ilginç bir şekilde çiçek açtığını söyledi.

Bahçede her türlü bodur meyve ağacı bulunduğunu ifade eden Aile, "Bize ilginç gelen, görenlerin de şaşırdığı bu elma ağacımızın yaz sonunda çiçeklenmiş olması. Meyve toplamaya gittiğimizde, elma ağacındaki çiçeği görünce çok şaşardık. Fotoğrafını çekerek ilgili kişilere gönderdik. Sevdiklerimizle sosyal medyada bunu paylaştık. Görenlerin ilgisini çekti. Bu mevsimde ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık." diye konuştu.

Eski İlçe Tarım Müdürü, Yüksek Ziraat Mühendisi Şevki Doğanay konuyla alakalı gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçların farklı şekillerde stres yaşadığında veya standart koşullar dışında bir etkiye maruz kaldığında çiçek açabildiğini, susuzluk, aşırı sıcak, aşırı sulama, aşırı fosforlu gübreleme gibi etkilerin buna neden olabileceğini söyledi.

 Normalinde ilkbaharla çiçek açan elma ağaçlarının yaz sonunda meyve vererek sezonu bitirmesi gerektiğini aktaran Doğanay, şunları kaydetti:

"Bu doğal döngü sanırım iklim şartları nedeniyle değişmeye başladı. Uzmanlar, mevsimdeki anormal durumların aşırı sıcak ve soğukların meyve ağaçlarının doğal seyrinden çıkartıp, ekolojik dengesini bozabileceğini söylüyor. Bu durum elma fidanlarında ve eriklerde yaz sonu ikinci defa çiçek açmaya neden olabiliyor.?