Veli Ağbaba, ?Ulupınar´ı, Yenice´yi, Balaban´ı kapsayan yeni bir ilçe kurulsun?

İlçemizde, ziyaret ve temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ulupınar´ı, Yenice´yi, Balaban´ı kapsayan yeni bir ilçe kurulmasıyla ilgili TBMM´ye de bir kanun teklifi sunduğunu söyledi.

Veli Ağbaba, ?Ulupınar´ı, Yenice´yi, Balaban´ı kapsayan yeni bir ilçe kurulsun?
Gündem 12.09.2019 21:18:47 2134 0

İlçemizde, ziyaret ve temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ulupınar´ı, Yenice´yi, Balaban´ı kapsayan yeni bir ilçe kurulmasıyla ilgili TBMM´ye de bir kanun teklifi sunduğunu söyledi.

Milletvekili Ağbaba, Yukarı Ulupınar, Aşağıulupınar, Balaban, Irmaklı, Yeşiltaş, Şendere, Çınar, UzunhasanAğılbaşıGökçeörenGünpınar, Hacılar Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Balaban´da konuşan Ağbaba, büyükşehir yasasını eleştirerek, ?Büyükşehir yasası meclise geldiğinde defalarca söz alıp bu yasanın köyleri çok büyük sıkıntıya sokacağını söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada maalesef dediklerimizde haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Burada gerekli tüm hizmetlere büyükşehir belediyesi vasıtasıyla ancak ulaşılabiliyor. Kırsaldaki mahallelerimiz hizmete ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşıyor. Önceki yıllarda Ulupınar´ı, Yenice´yi, Balaban´ı kapsayan yeni bir ilçe kurulmasıyla ilgili TBMM´ye de bir kanun teklifi sunduk. Ancak o dönem burada yaşayanlar bu teklifi yeterince desteklemedi.? dedi.

AK Parti´nin tarım ve hayvancılık politikasını yorumlayan Ağbaba, ?Eskiden köylerde nüfus var mıydı? Vardı. Vatandaş bostanını bahçesini ekiyor muydu? Ekiyordu. Ama artık köylerdeki nüfus hızla düşüyor. Niye? Köylerde okul yok, vatandaş çocuğunu okutmak için şehre gidiyor. Eskiden vatandaşın bir dönüm arazisi varsa, toprağının ağasıydı, toprağını ekiyor, çoluğunu çocuğunu geçindiriyordu. Artık üretim de kalmadı. Şimdi sarımsağın kilosu olmuş 40-50 lira. Bunun suçlusu sarımsak mı? Ekmezsen, dikmezsen, üretmezsen, her şeyi ithal edersen fiyat da yükselir. Burada suçlu sarımsak mı, sarımsağın üretimini bitirenler mi? Sebze üretip satamıyoruz artık. Eskiden hayvancılık vardı, çiftçilik vardı. Eskiden bu topraklarda yaşam vardı, çünkü Türkiye üretiyordu. O zamanlar Türkiye tarımda kendi kendisine yeten sayılı ülkeden biriydi. Şimdi ise durum değişti. Eskiden fabrika olan yerlerde şimdi kahveler var. Çünkü üretimi unuttuk. Niye? Çünkü tarım politikamız yanlış, hayvancılık politikamız yanlış.? diye konuştu.