Vali Kaban Darende´de muhtarlar ile bir araya geldi

Malatya Valisi Ali Kaban, ilçemizde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Kaban Darende´de muhtarlar ile bir araya geldi
Gündem 30.04.2018 17:20:30 1680 0

Malatya Valisi Ali Kaban, ilçemizde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonu´nda Kaban ve beraberindeki heyetin katılımıyla toplantı düzenledi.

Toplantıda, içme suyu, yol yapım çalışmaları, elektrik hatları, güvenlik ve asayiş konularıyla ilçedeki altyapı çalışmaları görüşüldü.

Kaban, toplantıda yaptığı konuşmada, Darende´nin emin ve güvenli bir ilçe olduğuna değinerek, "Muhtarlarımızı dinliyoruz çünkü onlar devletle ile millet arasında köprü görevi görüyorlar. Vatandaştan aldıklarını devlete, devletten aldığı talimatları da vatandaşa aktaran konumundalar. İmkânlar dâhilinde ilçemizin her türlü problemi çözülecektir. Sıkıntılarınızı ileteceğiniz ilgili müdür arkadaşlarımız ile buradayız. Problemler hangi birim yöneticimizi ilgilendiriyorsa arkadaşlarımız anında cevap verecek ya da notunu alarak çözüm için gerekli işlemleri yapacak." ifadelerini kullandı.

Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sezer de, ilçedeki mahallelerini genel olarak yol, hırsızlık, altyapı ve içme suyu konularında sıkıntılar yaşandığını aktararak, "Bizlerin sorunlarını ilçemize gelerek dinlediği için sayın valimize teşekkür ederim. Mahallelilerimiz de genel olarak alt yapı ve yol sorunu bulunuyor. Kırsalda bulunan 6 mahallemiz su sıkıntısı çekiyor ve tankerle su taşınıyor. Sondaj ile bu sorunların aşılmasını bekliyoruz. Yeşiltaş Mahallemizde HES kanalından kaynaklı ulaşım sorunları devam ediyor köprü yapılmasını istiyoruz. Özellikle yazlıkçı ve kayısı damlarının olduğu mahallelerde hırsızlık olayları artmış durumda bu konuda yetkilerden çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

Toplantıya katılan 60 mahalle muhtarı, talep ve önerilerini anlattı.

- Kaban okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi´nde Kaban başkanlığında okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi.

Okulların aile birliklerinin önemli olduğuna değinen Kaban, okul aile birliği başkanların istek ve önerilerini dinledi.

Okul aile birliği başkanları madde bağımlılığı, çevre düzenlemesi, okul servisleri ve kantin denetimleri, okul güvenliği gibi konularda istek ve taleplerini anlattı.

Kaban, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti

Vali Kaban, toplantıların ardından Belediye Başkanı Süleyman Eser´in verdiği öğle yemeğine katıldı. Burada bir süre misafir olan Kaban, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret ederek ilçedeki programını tamamlayıp Kuluncak´a geçti.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Enver Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, İlçe Garnizon Komutanı Murat Köse, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özkan Topal, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.