Üç ayların başlamasıyla Somuncu Baba Külliye´sinde ziyaretler arttı

Tarihi ve turistik özelliğinin yanı sıra manevi atmosferi ve doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Somuncu Baba Külliyesi, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğradı.

Üç ayların başlamasıyla Somuncu Baba Külliye´sinde ziyaretler arttı
Gündem 25.04.2016 14:12:10 2733 0

 

Tarihi ve turistik özelliğinin yanı sıra manevi atmosferi ve doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Somuncu Baba Külliyesi, havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğradı.

Yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar, asıl adı Şeyh Hamid-i Veli olan ve külliyede kabri bulunan Somuncu Baba Hazretleri´nin türbesini ziyaret etti. 14. yüzyıl eseri olan camii ve Külliyeyi gezen misafirler, ziyaret etmenin yanı sıra tarihi, doğal ve kültürel alanları görme imkânı buldu.

Mekânlar gelenleri etkiliyor

İskenderun´da yaşayan ve nişanlısının daveti üzerine Malatya´ya gelen Abbas Hasan Avcı, ziyaretlerinin sıradan bir türbe ziyareti olacağını düşünürken ilmin ışığında estetik bir mimari ile işlenmiş modern bir külliye ile karşılaştığını söyledi.

Avcı, Somuncu Baba Hazretleri´ni tanımak için geç kalmış olduğunu ifade ederek: ?Malatya´nın güzelliklerini gezip görmek istedim, nişanlımda beni alıp Darende Somuncu Baba Külliyesi´ne getirdi. Gelirken alışıla gelmiş bir türbe ziyaretimi olacak diye düşünürken karşılaştığımız manzara bizi gerçekten çok etkiledi. Burası manevi güzellikler açısından yoğun bir yer. Somuncu Baba Hazretleri´ni buraya gelince tanıdım. O nu tanımak için çok geç kaldığımızı anladım. Tüm halkımıza bu güzellikleri gelip yaşamalarını tavsiye ediyoruz. Burası Müslümanlar için gerçekten örnek ve önemli bir merkez, mutlaka insanlar hayatlarında bir kerede olsa burayı gelip ziyaret etmeli.? dedi.

Külliye adeta açık hava müzesi

İstanbul´da mimarlık okuyan üniversite öğrencisi Tubanur Tilmaç da, ilk defa geldiği külliyede çeşitli güzellikleri bir arada bulunduğunu belirterek, ?Kısa bir süre önce vizyona giren ?Somuncu Baba Aşkın Sırrı? filmini izledim. Bunun üzerine internetten Malatya / Darende ile alakalı bilgi edindim ve bir gurupla gezmek için Külliyeye geldim. Anadolu´nun ücra bir köşesinde bu kadar güzelliğin bir arada görmek insanı adeta bir açık hava müzesinde gibi hissettiriyor.? dedi.

Somuncu Baba Hazretleri´ni tanımak istedik

Ankara´da özel bir şirkette çalışan Muhammed Baş ve Efe Gökçe ise, İstanbul´un manevi fethinin mimarlarından olan Somuncu Baba´yı yakından tanımak için hafta sonunu Darende´ye ayırdıklarını, buradaki manevi atmosferden istifade ettiklerini aktardı.

Somuncu Baba´yı ziyaret eden vatandaşlar, daha sonra Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Somuncu Baba´nın Çilehanesini ziyaret ederek su sporlarından rafting de yapabiliyor.