Türkiye'nin yerli otomobili TOGG Darende’de

Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Türkiye
Gündem 3.07.2023 17:15:00 3990 0

Türkiye’nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"Gemlik mavisi" olarak adlandırılan mavi renkli doğuştan elektrikli araç, vatandaşların beğenisini topladı. Külliyeye ziyarete gelen vatandaşlar, aracı inceleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlk defa Togg’a binen Enes Açıkbaş, gazetemiz muhabirine insanın hayatında çok anlamlı ve önemli anlar bulunduğunu söyledi.

Bugün ilk kez yerli ve milli bir araca binmenin gururunu yaşadığını dile getiren Açıkbaş, “Bu güzel aracın ülkemize kazandırılmasında emeği bulunan herkesten Allah razı olsun. Anadolu'nun manevi ziyaretgâhı Somuncu Baba Külliyesi’n de bu gururu bize yaşatan hemşehrimizi de yürekten kutluyorum. Kendi aracımmış gibi görüp dokununca çok mutlu oldum. İnsan gerçekten duygulanıyor, inşallah bu güzel araçtan almak nasip olur.” dedi.

Vatandaşlardan Zeynep Karaca da Togg'u ilk defa gördüğü için çok memnun ve gururlu olduğunu belirterek, “Ailecek hatıra fotoğrafı çekindik. Hep televizyonlardan görüyorduk şuan dokunduk ve yakından görme fırsatı bulduk. İnsan duygulanıyor, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gelecekte inşallah çok daha güçlü ve güzel bir Türkiye bizi bekliyor. Emeği geçenlerden, devletimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Araç sahibi Ahmet Akdoğan ise ailesi ile birlikte ziyarete geldiği külliyede, araca gösterilen ilgiye şaşırmadığını aktararak, “Togg, bu milletin özlemini temsil ettiği için görür görmez herkes büyük bir heyecan ile sahipleniyor. Herkes bu akıllı aracı, milli bir gurur olarak görüyor. Bugün en son model Ferrari ile gelseydim inanın bu kadar insan ilgi göstermezdi. Ben Tekirdağ’dan buraya 20’ye yakın ili geçerek gelirken herkes durduruyor, korna çalıyor, selam veriyor, fotoğraf video çekiyor. Trafik polislerinden kaçma şansınız yok zaten hemen durdurup birlikte turluyoruz. Bu aracı ülkemize kazandıranlara gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Söylenecek o kadar çok şey güzel şey var ki anlatamam. Son olarak aracı kullanmayan nasıl mükemmel bir cihaz olduğunu tahmin bile edemez.”  şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Darende Türkiye' yerli otomobili