Türkiye’de eğitim alan yabancı din görevlilerinden ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi kursiyerlerinden ziyaret.

Türkiye’de eğitim alan yabancı din görevlilerinden ziyaret
Gündem 18.06.2022 18:30:00 3155 0

Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi’nde müftülük ve vaizlik eğitimi alan yerli ve yabancı 20 kursiyer, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Kayseri’den ilçemize gelerek Somuncu Baba Külliyesi’ni gezen Haseki kursiyerleri, Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi’nin bir süre misafiri oldu.

Ziyarette, Haseki Eğitim Merkezi görevlisi Abdurrahman Çatal, başta Türk din görevlileri olmak üzere Bangladeş, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan ve Özbekistan’dan gelen 20 müftü ve vaiz adayı ile Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyarete geldiklerini söyledi.

Anadolu’nun manevi mimarları Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri’ni ziyaret etmenin manevi hazzını yaşadıklarını aktaran Çatal, “Biz Darende’yi gül bahçesi olarak görüyoruz. Ruhlara şifa olan manevi havasını bugün bir kez daha tatmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Allah, manevi büyüklerimizden ve burayı cennet bahçesine dönüştüren sizlerden razı olsun.” dedi.

Hamid Hamidettin Ateş Efendi’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek çeşitli ikramlarda bulundu.