Türkiye 5 binincisi Kurtoğlu ilçemizin gururu oldu

Kurtoğlu, girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye 5 binincisi olarak tıp fakültesi hayalini gerçekleştirdi.

Türkiye 5 binincisi Kurtoğlu ilçemizin gururu oldu
Eğitim 17.08.2022 15:29:00 4104 0

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları’nın başarılı öğrencilerinden Begüm Kurtoğlu, girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye 5 binincisi olarak tıp fakültesi hayalini gerçekleştirdi.

Darende’nin başarılı eğitim kurumlarından Özel Hacı Naciye Ateş Okulları, Türkiye 5 binincisi ve yabancı dilde Türkiye 20 binincisini çıkararak örnek bir başarıya imza attı.

Başarısıyla takdir toplayan ilçe ve okul 1’si Kurtoğlu, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Begüm Kurtoğlu, ilk, orta ve liseyi Hacı Naciye Ateş Okulları’nda okuduğunu, günde en az 8 saat çalışarak YKS'de elde ettiği başarısının serüvenini anlattı.

Başarının sırrının sistemli çalışmak ve emek vermek olduğunu belirten Kurtoğlu, “Okulumda öğretmenlerimle evde ailemle birlikte sistemli ve verimli bir şekilde çalıştım. Bu süreçte hem maddi hem manevi desteği annem ve babamdan aldım. Hiçbir şeyi eksik etmediler. Öğretmenlerimiz, okulda oluşturduğu ortam bana çok yardımcı oldu. Okulumda istikrarlı bir eğitim hayatım oldu. İlkokuldan beri burada kitap okumayı ve sistemli çalışmayı öğreterek sevdirdiler. Benim o kazandığım okuma alışkanlığım hayatımı çok değiştirdi. Burada stresten uzak ev ortamında eğitim görmem başarımın anahtarlarından biridir. Bunun için aileme ve okuluma minnettarım.” dedi.  

Ortaokul eğitimi sırasında okulda düzenlenen bir tiyatro etkinliğinde kendisine verilen doktor rolünü oynadıktan sonra tıp okuma hayali kurduğunu ve bugün o amacına ulaştığı dile getiren Kurtoğlu, şunları kaydetti:

“Son yıllarda tuşlu telefon kullandım. Sosyal medya hesabı açmadım. Birçok konuda arkadaşlarıma göre fedakârlık yaptım. Zorlu ve yorucu bir parkuru geride bırakmanın mutluluğunu yaşarken geri dönüp baktığımda gerçekten çok büyük bir emek var. Elde ettiğim derece ve kazandığım üniversite hiç kolay olmadı. Şimdi ailemden ve okulumdan ayrılacağım için buruk bir sevinç olsa da hayatımda yeni bir sayfa açacağım için ayrıca çok heyecanlıyım. İnşallah bu başarımı üniversitede de sürdürüp iyi bir doktor olmak istiyorum. Cennet ülkemin güzel insanlarına şifa olmayı şimdiden çok istiyorum. Şunu da belirtmek istiyorum annem de Ankara Gazi mezunu bunu içinde ayrıca çok mutluyum.” diye konuştu.   

“Aile olarak her zaman yanlarında olduk”

Baba Gazi Kurtoğlu da kızının tıp fakültesini kazanmasının gurur verici güzel bir duygu olduğunu vurguladı. Kurtoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu emek 3-5 günlüğün bir emeği değil, yılların birikimidir. Özellikle son birkaç yıldır gece gündüz demeden pandemi sürecinin verdiği zorluklarla, verdiği psikolojik sıkıntılara rağmen gerçekten bunun üstesinden geldi. Tabi ki başarısının en önemli anahtarlarından birisi de aldığı kaliteli eğitim ve öğretmenlerinin bir arkadaş gibi kızımla ilgilenmesidir. Kızım okulunu her zaman kendi evi gibi gördü, öğretmenleri de mesai gözetmeksizin ilgilendi. Sonuç olarak bu güzel başarıyı bizlere hediye etti. Bunun için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de elimizden geleni yapacağız. Mezun olup ülkeye, millete ve aileye hayırlı bir evlat olmasını diliyorum.”

Okul Müdürü Şaban Yılmaz ise elde edilen başarıdan dolayı Begüm ve ailesini tebrik ederek, “İlçemizde ve okulumuzda birinci olan öğrencimizle gurur duyuyoruz.  Örnek ve başarılı bir eğitim hayatını tıpla taçlandırarak bizleri çok mutlu etti. Örnek insan yetiştirmek misyonumuzla verdiğimiz eğitimin böyle güzel sonuçlarını görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen öğretmen ve ailemizi kutluyorum. Bundan sonraki hayatında da başarı ve sağlık diliyorum. ” diye konuştu.

Öte yandan Yılmaz, 2022 mezunlardan 21, 2021 mezunlarından da 20 öğrenci olmak üzere toplam 41 öğrencilerinin üniversitelere yerleştiğinin bilgisini verdi.