Polis Haftası kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 171. Yılı ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Polis Haftası kutlandı
Gündem 8.04.2016 17:58:58 1516 0

 

Türk Polis Teşkilatının 171. yılı ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki düzenlenen törende bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdür Halil Ejder Çelikkaya, ?Türk Polisi kahramanlık, fedakarlık ve görev azmi ile milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmanın onurunu yaşamaktadır? dedi. 

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Darende´de ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Burada bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdür Halil Ejder Çelikkaya, 1845 yılından bu yana emniyet teşkilatının sürekli kendisini yenileyen ve çağın koşullarına göre geliştiren bir yapıyla hareket ettiğini bildirdi.

Kutlamalar İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam etti. Tebrikleri kabul eden polislere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Darende Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, kamu kurum yetkilileri, sivil toplum örgüt yöneticileri ve vatandaşlar 171. yılına ulaşan teşkilatın mensuplarını kutladı.

Darende´deki etkinlikler çerçevesinde, şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi. Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi´nde dua merasimi düzenlendi. İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından yaptırılan duanın ardından abide gezildi.

Ayrıca şehit polisler için Darende Çarşı Camii´nde ikindi namazından önce okunan mevlidin ardından duaya katılanlara tatlı dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: Türk Polisi yaşında