Tunç ailesinden ölümsüz eser

Hayırsever İş Adamı Ali Tunç ve ailesi tarafından, Darende´ye 70 yataklı yatılı kız Kur´an Kursu yaptırılıyor.

Tunç ailesinden ölümsüz eser
Gündem 16.11.2015 16:49:36 2166 1

 

Hayırsever İş Adamı Ali Tunç ve ailesi tarafından, Darende´ye 70 yataklı yatılı kız Kur´an Kursu yaptırılıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı´nın teşvikiyle Heyiketeği Mahallesi´ne yaptırılan Hacı Fatıma Tunç Yatılı Hafızlık Kız Kur´an Kursu, 500 metrekare kapalı alanı kapsıyor. 3 katlı bahçeli olarak tasarlanan bina içerisinde spor salonu ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği sosyal donatıları bulunacak. İlçemizin önemli bir ihtiyacını giderecek olan bu estetik tesis, kısa bir süre sonra iç teşrifatının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada bu güzel ve önemli tesisi ilçemize kazandıran İşadamı Ali Tunç ve ailesine teşekkür ederek şunları söyledi: ?Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor, ?Sizin en hayırlınız Kur´an-ı öğrenen ve öğretendir.´ buyuruyor. Kur´an-ı öğrenmeden onun içindeki mesajı kavramadan dini öğrenmek, dinin ne olduğunu anlamak mümkün değildir. Hafızlık ülkemizde, İslâm coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Burada bayan hafızlarımızın yetişmesine vesile olacak Tunç Ailesi´nden Allah razı olsun, hayır sahibi kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.? dedi.

Aşağıulupınar Mahallesi´nden olup uzun süredir İstanbul da ticaret yapan hemşehrilerimiz hayır hizmetlerinde her zaman ön saflarda yer almış, ilçemizdeki hafızlık hizmetlerine ciddi destekler vermiş, örnek birer Darendeli olarak bizleri İstanbul´da temsil etmektedir.  

Hacı Fatıma Tunç Yatılı Hafızlık Kız Kur´an Kursu, kaba inşaatı tamamlandıktan kısa bir süre sonra törenle hizmete açılacak.