Totemler yenileniyor

2012 yılında dikilen totemler, Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

Totemler yenileniyor
Gündem 17.08.2016 11:45:39 1974 2

 

Her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği ilçemizi tanıtmak amacıyla Malatya-Kayseri karayolu üzerine 2012 yılında dikilen totemler, Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, inanç ve doğa turizm açısından Türkiye´de önemli merkezler arasında gösterilen Darende´nin, tanıtıma yönelik yürütülen çalışmalar arasında Doğu´yu Batı´ya bağlayan D300 Karayolundaki yıpranmış totemlerin, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmayla yenilendiği bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü´nün verilerine göre totemlerin turizme büyük bir katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, ?ilçemizde bir yıl içerisinde Malatya-Kayseri karayolu güzergâhını tek yönlü olarak 3 bin 700 araç kullanıyor.  Ülkemizin doğusu ile batısı arasında yol üzerinde bulunan Darende turistik önem taşıyan bir yerdir. Totemlerin yenilenmesi ilçe tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağı görülmektedir.? denildi.

Büyükşehir Belediyesi´nin Darende´nin tanıtıma yönelik önemli katkıda bulunduğu aktarılarak, ?Gizli bir cennet bahçesi ve açık hava müzesini andıran güzellikleri ile ilçemizi daha çok kişinin tanımasını arzuluyoruz.? ifadelerine yer verildi.

Geliş ve gidiş yolunda ayrı manzara

Malatya´nın çıkışı ile Gürün ilçesi arasında bulunan 8 toteme 24 metrekarelik devasa fotoğraflar eklenerek, ilçeye gelen ve giden yolculara 30´a yakın görselle ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri fren yapmadan anlatılacak.


Anahtar Kelimeler: Totemler yenileniyor