TKDK´dan hayvancılığa %70 hibe desteği

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) üçüncü çağrı dönemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TKDK´dan hayvancılığa %70 hibe desteği
16.01.2018 18:38:39 1694 0

İlçemizde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) üçüncü çağrı dönemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mesleki Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonu´nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, hibe desteklemelerinden yeterince yararlanması için muhtar ve çiftçilerden gereken özeni göstermesini istedi.

IPARD II Programı 3. başvuru çağrı dönemiyle ilgili sunum yapan Tunç, 252 milyon avro hibe verilecek çağrı döneminde tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar yapılacağını ifade ederek, bu kapsamda süt, yumurta, kırmızı et ve kanatlı et üreten tarımsal işletmelere yüzde 40´dan yüzde 70´e varan oranlarda hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, makine parkları, zanaatkarlık, yerel ürün işletmeleri, yenilebilir enerji yatırımları, arıcılık ve arı ürünleri, bitkisel üretimin de yüzde 55 hibe ile destekleneceğini ifade eden Tunç, destek verdikleri kalemlerin genelinin makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olduğunu belirtti.

Hibe desteği başvurularının 1 Mart 2018 tarihine kadar süreceğini aktaran Tunç, son olarak şunları söyledi:

?Devlet yüzde 70´lere varan hibe veriyor. Bir milyonluk bir yatırım yapıyorsan 700 bin lirasını bedava veriyor. Bedava para veriyor ama buna uygun insanlarımız uygun projeler hazırlayıp bundan yeterince yararlanamıyor. Bakın rakamlar ortada 252 milyon avro. Bu paradan Darende´ye ayrılan pay belli değil. Siz ne kadar uygun proje hazırlarsanız o kadar hibeden pay alırsınız. İlçemiz protokolüne ve idarecilerimize rica ediyoruz, lütfen kendi birimlerinizi en iyi şekilde çalıştırın. Herkes ilçeye daha çok kaynak aldırma gayretinde olsun. Bizim insanımız zengin olduğu zaman hepimiz zengin oluruz."

Toplantıya, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Süleyman Eser, ilçe kurum amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Detaylı bilgi için: http://www.tkdk.gov.tr/ProjeIslemleri/BasvuruIslemleri