TKDK, hibe verecek girişimci arıyor

İlçemizde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından "IPARD 3 Çağrı Dönemi Bilgilendirme" toplantısı yapıldı.

TKDK, hibe verecek girişimci arıyor
Gündem 8.03.2018 11:17:05 925 0

İlçemizde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından "IPARD 3 Çağrı Dönemi Bilgilendirme" toplantısı yapıldı.

Darende Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kurt ve girişimci vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Zengince, TKDK hibelerinden ilçe halkının yeterince yararlanamadığını bunun için TKDK ile vatandaşları bir araya getirerek bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Nisan ayında son bulacak çağrı dönemine kadar hayvancılık ve turizmle alakalı projeler geliştirilmesi gerektiğine değinen Zengince, ?Burada girişimci vatandaşlarımızı TKDK proje ekibi ile bir araya getirdik. Yapmak istedikleri projelere verilen destekleri ve hibeleri konuştuk. Girişimci hemşehrilerimizin hayvancılık, tarım ve turizm üzerine çeşitli projeleri var. Devletimizin verdiği yüzde 50 ile 70 oranında da hibe desteği var. Bunları kullanarak vatandaşlarımızın, gelişmiş teknoloji ile donatılmış tesislerde, daha güzel şartlarda üretim yapmalarını istiyoruz. İlçemizin ekonomik anlamda daha ferah bir seviyeye gelmesi için bu tarz bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz.? dedi.

Geçmiş dönemde ilçenin çok ciddi yatırım desteği aldığını kaydeden Zengince, aynı başarıları yeni çağrı döneminde de sürdürmek istediklerini aktararak, bir girişimcinin, Darende Organize Sanayi Bölgesi´nde kısa bir süre sonra TKDK desteği ile işletmesinin temelini atacağının müjdesini verdi.

Proje ve hibelerle alakalı bir sunum yapan TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Programın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edildiğini hatırlattı.

Tunç, Darende´ye daha önce büyük ve güzel projeler yaptıklarına değinerek, ?Bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurularla ilgilidir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" sektörleri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır." dedi.

Malatya´nın kırsalda bulunan en büyük ilçelerinden biri olan Darende´nin, devlet desteği ile tarım ve hayvancılık üzerine yeni projeler üretmeye müsait olduğunu belirten Tunç, ?Toplantımıza katılan girişimci kardeşlerimizin hayvancılık, tarım ve turizm üzerine yapmak istedikleri fikirlerini dinledik. Yaptıkları işi severek yapan, üretimin tadını almış, ülke ekonomisine de katkı sunan girişimci kardeşlerimi kutluyorum. Burada onları daha büyük işletmelere ve üretime nasıl sahip olacaklarını anlattık. Önceki yıllarda olduğu gibi hibelerden ilçemizin yararlanması için fikirler verdik. Şimdiki arzumuz, OSB de yatırım avantajlarına TKDK´nın hibe desteğini alarak projelerin üretilmesi. Birden fazla alanda hibe desteği sunuluyor. Gelin hep birlikte bu desteklerden yararlanarak vatandaşlarımızın ve ilçemizin ekonomisine destek olalım.? diye konuştu.

Toplantı sonunda, girişimcilerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.