Tanıtım Totemleri Yenilendi

Totemler, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından kültürel hizmet kapsamında yenilendi.

Tanıtım Totemleri Yenilendi
Gündem 31.12.2022 09:00:00 2418 0

Şehrimizin doğu ve batı girişlerinde bulunan reklam totemleri, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından kültürel hizmet kapsamında yenilendi.

Her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2012 yılında dikilen totemler, Hulusi Efendi Vakfı tarafından yenilerek güncel görseller eklendi.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, maneviyat ve doğa turizmi açısından Türkiye’de önemli merkezler arasında gösterilen Darende’nin, tanıtıma yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Doğu’yu Batı’ya bağlayan D 300 karayolundaki yıpranmış totemlerin, yenilenerek değiştirildiği bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre totemlerin tanıtıma büyük bir katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, tanıtımda önemli rolü olduğunu düşünülen totemlerin düzenli olarak bakımlarının da yapılacağı kaydedildi.

Geliş ve gidiş yolunda ayrı manzara

Zamanla aşınan, yıpranan ve hasar gören totemlerde yapılan yenilemeyle tarihi ve turistik manzaralara yer verilirken, Malatya’nın çıkışı ile komşu ilçemiz Gürün arasında bulunan 8 toteme arkalı önlü 14 metrekarelik devasa fotoğraflar eklendi. 

İlçemize gelen ve geçen yolculara 30’a yakın görselle ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri fren yapmadan anlatılıyor.


Anahtar Kelimeler: Tanıtım Totemleri Yenilendi