Sporcu yetiştirecek kurslar resmi olarak başladı

Darende Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan ve yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı 4 farklı kurs için etkinlik düzenlendi.

Sporcu yetiştirecek kurslar resmi olarak başladı
Spor 20.04.2019 23:38:35 2760 0

Darende Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan ve yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı 4 farklı kurs için etkinlik düzenlendi.

İlçe Şehir Stadı´nda düzenlenen kurs tanıtım programına Kaymakam Zengince, Belediye Başkanı İsa Özkan, Hakim Hakan Erdem, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve öğrenciler katıldı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mithat Böke, etkinlikte bir konuşma yaparak yılın 12 ayı devam edecek ücretsiz masa tenisi, tekvando, futbol ve güreş kursları olacağını söyledi.

Son atamalar ile ilçeye 3 yeni antrenör geldiği bilgisini veren Böke, ?Yeni atanan arkadaşlarımızla birlikte ilçemizde faaliyet gösterdiğimiz branş sayımızı arttırdık. Son iki hafta içerisinde kurslarımıza 500´ün üzerinde yeni kayıt aldık. İnşallah Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin de destekleri ile kursa gelen çocuklarımızı internet kafelerden, kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporla birleştireceğiz. İlçemiz önümüzdeki yıllarda Malatya´nın hatta Türkiye´nin sporcu yetiştirme merkezlerinden biri olacak. İlgililerden ricamız bu çocuklardan maddi manevi desteklerini esirgemesin.´´ dedi.

İlçe Kaymakamı Enver Zengince de gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak kurslara ilginin yüksek olduğuna değinerek, ?Darende sosyalleşme aracı olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin bir araya geldiği bu etkinlikleri oldukça faydalı buluyoruz. Spor sağlıklı bir neslin yetişmesi içinde güzel bir anlam ifade ediyor. İlçemizde yapılacak spor faaliyetlerine her zaman verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.? dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise yaptığı konuşmada, ilçede her türlü sportif faaliyetlere destek olacaklarını belirterek, ?Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin spora yönlenmesi bizleri sevindiriyor.  İnşallah bu çalışmalar devam eder.  ?Sağlam kafa sağlam vücutta bulur? anlayışı ile sporcu bir gençliğin yetişmesi için belediye olarak her türlü desteğe hazırız. Çalışmada emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Çocuklarını kursa yazdıran veliler de memnuniyetlerini ileterek, yetkililere göstermiş olduğu ilgi için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek eğitime başlandı.

Kaymakam Zengince ve Başkan Özkan, saha içinde öğrencilerle bir araya gelerek yakından ilgilendi.