Tarih: 19.07.2024 17:17

Somuncu Baba Külliyesi’nde aşure ikramı

Facebook Twitter Linked-in

Muharrem ayı nedeniyle Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi’nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vakfın genel merkezinin yer aldığı Darende’nin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Konya, Bursa ve Sivas başta olmak üzere temsilciliklerinin bulunduğu illerde, Cuma namazından sonra on binlerce vatandaşa aşure dağıtımı yapıldı.

Eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda birçok eser ve hizmetlerle anılan Hulusi Efendi Vakfı, insanlar arasındaki sevgi ve dayanışmanın artırılması için namaz çıkışında, binlerce vatandaşa aşure ikram etti.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada Muharrem ayının, insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve sevgi duygularının pekiştirdiği belirtilerek, Muharrem ayının tüm İslam âlemine hayır ve huzur getirmesi temenni edildi.

Aşure ikramından tadan vatandaşlardan İslam Poyraz da sevgi ve muhabbetle yapılan aşure ikramından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir’den Diyarbakır’a giderken namaz için mola veren Özcan ailesi ise birlik ve beraberliğin aşure gibi güzel olduğunu ifade ederek, “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

İlçe Müftülüğünden vatandaşlara aşure ikramı

Muharrem ayı dolaysıyla İlçe Müftülüğü tarafından hazırlattırılan bin kişilik aşure, Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanında vatandaşlara ikram edildi.

Aşure etkinliğinde İlçe Müftüsü Sinan Şen, dua ederek “Muharrem Ayının birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmesini; ülkemize ve tüm İslâm Alemi’ne bereket, barış ve huzur getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, Emniyet Müdürü Muhammed Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —