Somuncu Baba Külliyesi’nde aşure ikramı

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba Külliyesi´nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Somuncu Baba Külliyesi’nde aşure ikramı
Gündem 5.08.2022 13:46:00 2867 0

Muharrem ayı nedeniyle Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba Külliyesi´nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vakfın genel merkezinin yer aldığı Darende’nin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Konya, İzmir ve Sivas´ta Cuma namazından sonra on binlerce aşure dağıtıldı.

Eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda birçok eser ve hizmete imzasını atan vakıf tarafından insanlar arasındaki sevgi ve kaynaşmanın sağlanması için hazırlanan aşureler, Somuncu Baba Külliyesi´nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara ikram edildi.

Vakıftan yapılan açıklamada, Muharrem ayında insanlar arasındaki sevgi, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımının, insanlar arasındaki yardımlaşmaya, örnek teşkil edeceği vurgulandı.

Açıklamanın devamında, vatandaşların Muharrem ayı tebrik edilerek, ülkemiz ile tüm İslam âlemine hayır ve huzur getirmesi temenni edildi.

Kardeşlik atmosferi için önemli

Açıklamada son olarak şöyle denildi: "İnsanlık ve İslam tarihinde önemli olayların tekabül ettiği tarih olan Muharrem ayı nedeniyle aradan nice yıllar geçmiş olmasına rağmen zaman içinde ‘Aşure’ denilen bir tatlı yapılarak anılır ve yaşatılır oldu. Pek çok geleneklerimiz vardır ki yediden yetmişe bütün millet fertlerini birleştirir, kaynaştırır, dayanışmaya, işbirliğine vesile olur. Aşure geleneğimiz de bir tatlı ikramı gibi görünmekle beraber, sembolize ettiği manevi hadise ve meydana getirdiği kardeşlik atmosferi bakımından mühimdir."


Anahtar Kelimeler: Somuncu Külliyesi’ aşure ikramı