Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Üsküdar´da anıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen, panel 21 Mart 2017 Salı günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Üsküdar´da anıldı
Kültür-Sanat 23.03.2017 14:54:58 3169 0

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen, panel 21 Mart 2017 Salı günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Panel´e, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel, Marmara İlahiyat Camii İmam Hatibi Hafız Halil Necipoğlu´nun tilavet ettiği Kur´an-ı Kerim ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Aydın Duman, ?Allah güzeldir güzel olanı sever prensibi ile güzel olan her şeyi insanların hizmetine sunmak gibi yüce bir gâye ile kurulan Vakfımız, Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Hazretleri´nin insanlığa hizmet etme misyonunu takip etmiş Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri´nin örnek yaşantısı ve bizlere miras bıraktığı her canlıya hizmet gayesinde, günbegün çoğalan heyecan ve şevkle çalışmalarına devam etmektedir.? dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de panelde bir konuşma yaparak, Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´nin tevâzu ve güzel ahlak ile yaşadıkları dönemde hep örnek olduklarını söyledi.

Türkmen Gönül Sultan´larından alacağımız çok büyük dersler olduğunu belirterek, ?Onlar hayatlarını insanlığa hizmete adamış insanlar. Ben hayatlarını okudum tamamen tevazu ve güzel ahlak ile örnek olmuşlar ve günümüz insanına da örnek olmaya devam ediyorlar. Bu program vesilesi ile Hulusi Efendi Vakfımıza teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından Hafız Halil Necipoğlu, Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den ilahiler seslendirdi.

Somuncu Baba, Hulûsi Efendi, Darende ve vakfın tanıtımının yapıldığı gösterimin ardından panelistler konuşma yaptı.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba´nın hayatı, eserleri ve günümüze etkileri hakkında bilgiler verdi.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise, ?Asırlara Hitâb Eden Âlim Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi? konulu konuşmasında Osman Hulûsi Efendi´nin örnek hayatı ve eserleri hakkındaki tebliğini sundu.

Şimşirgil, konuşmasında; ?Somuncu Baba´dan 6 asır sonrasına bakıldığında onun ahfadı, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi, bugün hizmetleriyle vakfıyla ve onun yolundakiler nasıl bütün dünyaya güzel çalışma ve hizmetlerle örnek oluyor. Bu hizmet anlayışı Hulûsi Efendi´nin insanlığa bakışını yardımseverliğini göstermektedir.? dedi.

Panel sonunda Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi tarafından katılımcılara plaket takdimi yapıldı.

Program sonunda Hattat Muhammet Mağ ve ekibi tarafından hazırlanan Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den Hüsn-i Hat sergisi ile fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin´in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.