Somuncu Baba Külliyesi´nde ilk iftar

Hulusi Efendi İftar Sofrası´nda, Cumartesi ve Pazar olmak üzere günlük bin kişiye sıcak yemek ikram edilecek.

Somuncu Baba Külliyesi´nde ilk iftar
Gündem 29.05.2017 17:11:08 1889 0

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından, Somuncu Baba Külliyesi´nde cumartesi, pazar günleri verilen iftar yemeği, bu yıl da bin kişilik kurulan sofra ile başladı.

Külliye´de verilen iftar yemeği ile zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeksizin herkesin yan yana oturarak manevi atmosferi soluması sağlanıyor.

Vakıf yetkilileri tarafından gazetemiz muhabirine yapılan açıklamada, geleneksel olarak her yıl kurulan Hulusi Efendi İftar Sofrası´nda, Cumartesi ve Pazar olmak üzere günlük bin kişiye sıcak yemek ikram edileceğini söyledi.

Hayırseverlerin katkılarıyla vakıf tarafından ramazan boyunca organize edilen iftar sofralarının kardeşlik ve paylaşma duygusunun yaşandığı önemli bir faaliyet olduğunu kaydeden Vakıf Yetkilisi;

"Yaz sıcağında tuttuğu oruçlarını Anadolu´nun manevi güneşlerinden Somuncu Baba´nın türbesi önünde açarak ramazanın kardeşlik ve dayanışma güzelliğini yaşayan vatandaşlar, Tohma Çayının şırıltıları ve kuş sesleri eşliğinde rahmet ayını değerlendirmektedir. Somuncu Baba Külliyesi´ndeki Hulusi Efendi İftar Sofrası´nda Cumartesi ve Pazar günlerinde olmak üzere günlük bin kişiye iftar yemeği ikram edilmektedir. İftar sofrası herkese açıktır. Gelen tüm konuklar Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin misafiri olarak görülmektedir." diye konuştu.

İftara katılan vatandaşlar Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: Somuncu Baba Külliyesi iftar