Siyer-i Nebi yarışmasında bisiklet kazandılar

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere, bisiklet hediye edildi.

Siyer-i Nebi yarışmasında bisiklet kazandılar
Gündem 20.05.2022 16:53:00 2907 0

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri arasında bu yıl 6.’sı düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere, bisiklet hediye edildi.

Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bu yıl 6.’sı düzenlenen etkinlikte, ilkokul öğrencilerince okunan dua, şiir ve ilahilerin ardından Hazreti Muhammedin hayatını anlatan kısa oratoryo gösterisi sunuldu.

Okul Müdürü Mehmet Boyraz bir konuşma yaparak, insanlığın Hz. Muhammed´i (s.a.v)  anlayamamanın sancısını çektiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin örnek hayatına değinen Boyraz, “Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabii ki âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’dir.” dedi.

Boyraz, son olarak, “Programı gerçekleştirmemize vesile olan başta değerli öğretmen arkadaşlarıma, okul aile birliği başkan ve üyelerime, katkıda bulunan velilerime, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ailelerin duygu dolu anlar yaşadığı program sonunda, okul öğrencileri arasında düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye, bisikletleri hediye edildi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Tuncer Çalık, Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum amirleri ve çok sayıda veli katıldı.