Şifa ve eğitim merkezi; “Hulusi Efendi Devlet Hastanesi”

Şifa ve eğitim merkezi; “Hulusi Efendi Devlet Hastanesi”
Sağlık 30.10.2021 13:58:00 6875 0

İlçemiz Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde staj eğitimi alan Anadolu Lisesi öğrencileri, hem tedavi yöntemlerini öğreniyor hem de mesleki deneyim ediniyor.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından 2006 yılında ilçemize kazandırılan Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, 15 yıldır bölge halkına şifa dağıtırken geleceğin sağlık çalışanlarının yetişmesine de önemli katkı sağlıyor.

İlçemizde eğitim gören Anadolu Lisesi öğrencileri, haftanın üç günü acilden, diyalize, laboratuvardan, kan almaya, diyalizden, diş ünitesine, kadın doğumdan, KBB ve göz servisine, fizik tedaviden, hasta bakım servisine, dâhiliyeden, hasta haklarına kadar birçok bölümde staj görebiliyor.

Birçok ilçede olmayan fiziki ve geniş imkânlara sahip Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, sunmuş olduğu kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra öğrenciler içinde bir okul oluyor. Stajyer öğrenciler, okulda öğrendikleri teorik bilgileri, hastanede sunulan uygulama alanlarında bire bir görme şansını yakalıyor.

Hastalarla yakından ilgilenip moral ve motivasyon kaynağı da olan genç şifacılar, el ve mesleki yeteneklerini geliştirip tecrübe kazanırken, hastanenin iş yüküne de omuz veriyor.

“Bize bu imkânı sunanlara minnettarız”

Anadolu Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Senem Bulut, 60’ı aşkın arkadaşı ile burada staj gördüğünü belirterek, hastanede verilen pratik eğitimin üniversite ve mesleki hayatlarına çok büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Gelişmiş imkan ve sunduğu güzel hizmetle burada özgüven kazandıklarını kaydeden Bulut; “Üniversite okurken alacağımız eğitimler bu doğrultuda olacağı için bu staj bize çok faydalı olacak. Ben şuan radyoloji bölümünde çalışıyorum. Okulda aldığımız eğitimlerin pratiğini uyguluyoruz. Bu benim için çok kıymetli. Hastane, nezih staj imkânı sunarken başarılı sağlık hizmetiyle bizlere çok faydalı oluyor.  

“Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, staj anlamında bulunmaz bir yer”

Hastane sayesinde mesleğe daha donanımlı ve deneyimli şekilde adım atma imkânı bulduklarını dile getiren Öğrenci Gülay Kurt da hangi vakalarda neler uygulanacağını ve stresli ortamlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrenme imkânı bulduklarını dile getirdi.

Kurt, “Burası staj koşulları bakımında öğrenciler için çok önemli. Normal ilçe devlet hastanelerinde olmayan birçok imkân ve teknoloji burada veriliyor. Bizlerin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Görevlendirildiğimiz bölümlerde, hemşire ve doktorlarımız sayesinde çok sayıda uygulama eğitimi fırsatımız oluyor. En önemlisi hata yapma şansımızı çok daha azaltıyor. Böylece hem kendi stresimizi azaltmış oluyoruz hem de daha tecrübe sahibi oluyoruz." dedi.

Öğrencilerden Oğuz Karaca ise böyle bir fırsata sahip oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirerek, bu imkanları sağlayanlara teşekkür etti.