Servislere sıkı denetim başladı

Öğrenci servislerinin kontrolüne yönelik emniyet, jandarma ve milli eğitim tarafından kurulan üçlü komisyon denetimlerine başladı.

Servislere sıkı denetim başladı
Gündem 1.10.2019 20:21:50 1864 0

Öğrenci servislerinin kontrolüne yönelik emniyet, jandarma ve milli eğitim tarafından kurulan üçlü komisyon denetimlerine başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 2019-2020 eğitim öğretim yılında alınan trafik tedbirleri kapsamında, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına gidip gelebilmeleri maksadıyla emniyet, jandarma ve ilçe milli eğitim tarafından oluşturulan ortak kurul, günlük 25 olmak üzere toplam 248 servis minibüsünü 10 gün boyunca denetleyecek.

İlçe emniyet müdürlüğü önüne çağrılan servisler, 7 kişilik komisyon tarafından bir saati bulan kontrol ve incelemeden geçiriliyor.

Komisyon adına gazetecilere açıklamalarda bulunan ilçe milli eğitim şube müdürü Ali Kızmaz, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla denetimlerin yapıldığını söyledi.

10 gün boyunca denetlemelerin devam edeceğini belirten Kızmaz, ?10 gün içerisinde 248 servis minibüsünü ve şoförlerimizin denetimini tamamlayacağız. Sonrasında servislerin kullandığı güzergâhlarda sabah, öğlen ve akşam habersiz kontrollere başlayacağız. Denetimlerimizde herhangi bir eksik bulursak ağır cezalar olacak. Bu konuda şoförlerimize uyarılarda bulunuyoruz. Şuana kadar ciddi bir eksik veya cezalık durum tespit edemedik. Hassasiyeti için servisçilerimize teşekkür ederiz.? dedi.

Komisyonun ilçemizdeki benzer denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.