Tarih: 16.08.2024 10:47

Şenlik havasında Yaz Kur'an kurslarının kapanış programı düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Darende İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursları kapanış programı, şenlik havasında ilçe Güreş Sahasında yapıldı.

Program, Çınar Mahalle Camii yaz kuran kursu öğrencisi Yunus Emre Uzun’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Taceddin-i Veli Kuran Kursunun öğrencileri Mescid-i Aksa şiirini okudu.

Programda bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Şeref Gülyer, emeği geçen personellere teşekkür ederek, “Öncelikle Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın riyasetinde 4-6 yaş Kuran kurslarımız ve yaz Kuran kurslarımızın sayıları artarak devam etmektedir. Bu gayretlerinden dolayı emeği geçen kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Darende’ye yakışır bir gün yaşadık. Bugünlerin artması dileğiyle aziz devletimizin, necip milletimizin, şanlı bayrağımızın temeli olan ezanlarımızın kıyamete dek var olası dileğiyle şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Belediye Başkanı Alican Bozkurt da etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Darende huzurun ve barışın şehridir. Şeyh Hamid-i Velilerin, Osman Hulusi Efendilerin, Hasan Gazi Hazretlerinin diyarıdır. Bu diyarda elbette Kur’an öğretilecek elbette Kur’an yarışması olacak. Bu güzel organizasyonu düzenleyen ve bizlere bu coşkuyu yaşatan Diyanet teşkilatına canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Sinan Şen ise yaz Kur'an kurslarına emeği geçen personellerine ve hayır sahiplerine teşekkür ederek, “Burada manevi anlamda güçlü gençler yetiştirmek ve çocuklarımızın daha güzel yarınları için bir adım atılıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından yaz kurslarına katılan öğrenciler, çeşitli yarışma yaparak oyunlar sergiledi. 1200 öğrencinin katıldığı şenlikte, karpuz, limonata, dondurma ve keklerin olduğu stantlar açılarak çocuklara ve ailelerine ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğin sonunda Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri’nin 40 Hadis kitabından yapılan sınav ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ilçe protokolü tarafından bisiklet, drone ve akıllı saat olmak üzere birçok hediye verildi. 

- Kurslara, bin 650 öğrenci katıldı

İlçedeki camiler, 2 okul ve kırsal mahallelerde gerçekleştirilen 7 haftalık eğitime bu yıl bin 650 öğrenci katıldı. Öğrencilere, Kur'an-ı Kerim okuma, adab-ı muaşeret, temel dini bilgiler ile akıl ve zeka oyunları eğitimleri verildi.

Programa Emniyet Müdürü Muhammed Şahin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Keser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke, SYDV Müdürü Çağatay Eroğlu, Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Abdullah Süren, öğrenciler ve aileleri katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —