Şendere Aşevi Tüfenkci ve il protokolünün katılımı ile açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemize gelerek Şendere Mahallesi´nde aşevi açılışını yaptı.

Şendere Aşevi Tüfenkci ve il protokolünün katılımı ile açıldı
Gündem 14.05.2018 14:27:22 2106 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemize gelerek Şendere Mahallesi´nde aşevi açılışını yaptı.

Daha önce okul olarak kullanılan ve Darende Belediyesi ve mahalle sakinlerinin desteği ile restore edilerek aşevine dönüştürülen tesisin açılışına Tüfenkci´nin yanı sıra Ak Parti Milletvekili aday adayı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, el birliği ve gönül birliği ile mahalleye kazandırılan aşevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Kendilerini büyük bir ilgi ile karşılayan vatandaşlara teşekkür eden Tüfenkci, ?Bu eseri mahallemize kazandıran belediyemize ve siz kıymetli hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ederim. Birliğin beraberliğin en güzel örneğini burada inşa etmişsiniz. Mahallemiz ile ilgi çeşitli istek ve talepleri muhtarımız bizlere aktardı. Şimdiye kadar olduğu gibi şimdide sonrada isteklerinizi yerine getirmek için belde ve büyükşehir belediyemiz ile birlikte çözüm arayacağız. Yapılamayacak bir isteğiniz yoktur. Zamanla her isteğiniz yerine getirilecektir. Bizzat ben bu hizmetlerin takipçisi olacağım. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da kendilerine iletilen istekleri en kısa zamanda değerlendirerek yerine getireceklerini belirterek, güzel insanların olduğu Şendere´nin beklentilerine kısa sürede cevap vereceklerini söyledi.

Başkan Süleyman Eser ise yapımına destek verdikleri tesisin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

Eser, imkânlar ölçüsünde tüm mahallelerin güzelleşmesi için çalıştıklarını kaydederek, ?Şendere´deki vatandaşlarımızın talebi ile buradaki ilkokul binasını tadilattan geçirerek beraber ayağa kaldırdık. Mahallemize hizmet edecek güzel bir eser oldu. Önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan eserin açılışına bizleri kırmayıp gelen bakanımıza ve değerli il protokolüne teşekkür ederim.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Aşevinin açılışı yapıldı.

Mahalle sakinleri tarafından açılışta protokole ve vatandaşlara Tonguş ikram edildi.

Bakan Tüfekci ve beraberindeki heyet açılış sonrası mahalle sakini Nuray Erdoğan´a konuk olarak çay içti.