Şehitler için her gün hatim okunuyor

Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu´nda, her gün sabah namazı sonrası şehitler ve askerler için Kur´an-ı Kerim Hatmi indiriliyor.

Şehitler için her gün hatim okunuyor
Gündem 26.01.2016 12:55:03 1684 0

 

İlçemizde Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu´nda, her gün sabah namazı sonrası şehitler ve askerler için Fetih Suresi okunarak Kur´an-ı Kerim Hatmi indiriliyor.

70 Hafız´ın eğitim gördüğü Hulusi Efendi Kuran Kursu´nda, Doğu´da operasyonlara katılan asker, polis, köy koruyucusu ve kamuda görev yapan sivil personeller için sabah namazı sonrasında Fetih Suresi ve Kur´an-ı Kerim Hatmi Şerifi okunuyor. Zor şartlar altında, canları pahasına verilen görevleri yerine getiren güvenlik güçlerine dualarla destek olunuyor.

Kurs Müdürü Aydın Duman Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, hafızların birer asker gibi her gün Kur´an-ı Kerim okuduğunu, dualarıyla cennet vatanımızı bölmeye çalışan iç ve dış hainlere karşı canları pahasına görev alan polis ve askerlerimizin yanında olduklarını söyledi.

Duman, İslam Coğrafyası üzerinde oyun oyanların hedeflerine adım adım ilerlediklerini, bu kirli oyunlarını cennet vatanımız ve aziz milletimiz üzerinde de oynamak üzere sahneye konulduğunu belirterek, ?Bu vesile ile bir araya gelen iç ve dış hainler, özellikle Doğu bölgelerinde Surda, Silopi de Cizre de bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi katletmeye başladı. Özelliklede okulları, camileri, kamu kurumlarını yakıp yıkmaya başladılar. Gördüğümüz üzere devletimiz, bu durum karşısında askerimizle, polisimizle, köy koruyucularımızla onların anlayacağı dilden, en güzel şekilde cevaplarını vermektedir.? diye konuştu.

Duman, bu hainlerin vatanı asla bölemeyeceklerini, tıpkı Çanakkale´de olduğu gibi aynı ruhla savaşıldığını ifade ederek, ?Biz Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu olarak, bu uğurda canlarını kanlarını feda eden şehit ve gazilerimiz için 300 Kur´an-ı Kerim Hatmi Şerifi okuduk ve her sabah okumaya devam ediyoruz. Yine aynı şekilde çok sayıda Fetih Suresi okuduk ve okumaya devam edeceğiz. Hafızlarımız bir asker gibi her gün ellerinde Kur´an-ı Kerim, dillerinde dualarıyla polis ve askerlerimizin yanında olacak. Cenap-ı Hak´tan bu uğurda canlarını veren bütün Şehitlerimize rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar diliyoruz. Allah´u Teâlâ başta aziz milletimiz ve cennet vatanımız olmak üzere tüm İslam Coğrafyasını, bütün Müslümanları muhafaza eylesin inşallah.? dedi.

"Onlar bunu hissediyor"

Kursta eğitim gören hafız Emre Böke, her gün güvenlik güçleri ve şehitler için Kur´an-ı Kerim okuduklarını belirterek, "Onlar bunu hissediyor ve biliyor. Onları göremeyeceğiz, onlar da bizi hiçbir zaman göremeyecek ama her zaman okuduğumuz Kur´an ve hatmi şeriflerle onların destekçisi ve yardımcısı olacağız" dedi.

Hafız Muhammet Baş da şehit haberlerinden duydukları üzüntüyü dile getirerek "Onları görmesek de acılarını üzüntülerini kalbimizde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Şehitler için hatim okunuyor