Şehit anneleri ve "asırlık çınarlar"a Anneler Günü ziyareti

Şehit anneleri ve
Gündem 10.05.2020 20:01:00 3270 0

İlçemizde Anneler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve 100 yaşın üzerindeki yaşlılar ziyaret edilerek Anneler Günü kutlandı.

Darende Kaymakamı Malik Çalışır, şehit jandarma er Hamit Koçahan, şehit polis memuru Adem Keleş, şehit güvenlik koruyucusu Mehmet Doğan ve Gazi Kürşat Özdenin anneleri ile Irmaklı, Şuğul, Balaban Mahallelerinde yaşayan ve son olarak ilçenin tek kadın muhtarı olan Emine Özalpi ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı.

Ziyaret sonrası Kaymakam Çalışır, yaptığı açıklamada, "Şehit annelerinin her zaman başımızın üstünde yerleri var. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Pandemi sürecinde buruk bir ziyaret oldu. Sosyal mesafe önlemleri kapsamında hareket ederek annelerimize ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu süreçleri geride bırakacağız. Ziyaretlerde özellikle 65 yaş üstü annelerimiz evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Bir telefon uzaklarındayız ve isteklerini yerine getirmek için her zaman hazırız." ifadelerini kullandı.

Çalışır, son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından Sakarya ilinde 100 yaş ve üzerin anneler adına oluşturulan Cennet Anneleriormanına dikilen fidanların sertifikalarını asırlık çınarlara verdi.

Asırlık anneler, sürpriz ziyaret karşısında duygulu anlar yaşadı. Evlerine gelen Kaymakam ve beraberindeki İlçe Garnizon Komutanı Teğmen Mustafa Küçük, Jandarma Komutanı Teğmen Ufuk Kale ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhana memnuniyetini ifade ederek, teşekkür ettiler.