Şehit, gazi, öksüz ve yetimlere iftar verildi

Malatya Valisi Aydın Baruş, ilçemizde şehit, gazi, öksüz ve yetim aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Şehit, gazi, öksüz ve yetimlere iftar verildi
Gündem 20.05.2019 09:34:52 2512 0

 

Malatya Valisi Aydın Baruş, ilçemizde şehit, gazi, öksüz ve yetim aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Darende Belediyesi Sosyal Tesislerinde ilçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programında Baruş, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları, öksüz ve yetimler ile bir araya gelerek sohbet etti.

Program Kur´an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Veysel Işıldar´ın yaptığı yemek duasıyla başladı.

Vali Baruş, iftar sonrası yaptığı açıklamada, bu dünyadaki makamların gelip geçici olduğunu en değerli makamın şehitlik olduğunu söyledi.

Devlet olarak her zaman şehit, gazi, öksüz ve yetimlerin yanında olduklarını değinen Baruş, ?Ben sizinle olmaktan son derece şeref duydum. Bu Milet için bu devlet için canını çekinmeden feda etmiş aziz şehitlerimizin aileleri olarak sizlerle daima birlikte olmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki bu dünyadaki makamlar gelip geçicidir. Esas makam ebedi yurtta olan makamdır. Ona sahip olanlar sizin gibi değerli ailelerin evlatlarıdır. Mukaddes değerler uğruna canını feda edebilenlerdir, ne mutlu onlara. Rabbimizden niyazımız o dur ki aynı mutluluğu o şerefi, şehitliği bizlere de bahşetsin. Milletimizin gözünde eşsiz değeri olanlardan olalım.? dedi.

Öksüz ve yetimlerimizin kendini hiçbir zaman yalnız hissetmemesini isteyen Vali Baruş, son olarak, ?Değerli yetim ve öksüz kardeşlerimizde aramızda. Biz hiçbir zaman bu devletin ferdi olan kardeşlerimizin kendini yalnız hissetmesini istemiyoruz. Devletimizin imkânları o kadar büyük ki bugün ben aç kaldım naçar kaldım diyen olmaması lazım. Varsa da bu kabahat biz yöneticilere aittir. İnanıyorum ki aramızdaki kardeşlerimiz devletimizin şefkat elinden istifade eden vardır. Bizler de onların her zaman yanındayız.? diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Enver Zengince de şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, ?Kadim kitabımız Kur´an-ı Kerim´in indirildiği, Mevlid-i Şerif´i ihya ettiğimiz aynı zamanda Hac farizasının yerine getirildiği mübarek ve şerefli bir ay olan Ramazan´ı idrak ediyoruz. Anadolu´yu yurt edinen Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba)´nın huzurunda, Abdurrahman Gazinin manevi huzurunda bizi bir araya getiren sayın valimize teşekkür ediyoruz.? dedi.

İftar programına, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Emine Örs Dökülmez, Hakim Hakan Erdem, Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ufuk Kale, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mithat Böke, belediye encümenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Aydın Baruş ve ilçe protokolü iftar sonrası Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret ederek burada teravih namazı kıldı.