Sanat ve spor camiasının genç yeteneklerinden Darende’ye övgü

Sanat ve spor camiasının genç yeteneklerinden Darende’ye övgü
Gündem 14.11.2019 17:32:00 6361 0

Darüşşafaka Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Furkan Aldemir ve "Misal" adıyla da tanınan rap müzik sanatçısı Resul Aydemir, ilçemizi ziyaret etti.

“Var mısın Yok musun” adlı yarışmayla tanınan Mevlüt Acaroğlu ile beraber Somuncu Baba Külliyesini, Tohma Kanyonu’nu ve Kudret Havuzunu gezen sanat ve spor camiasının önemli isimleri, Hulusi Efendi Vakfı’nın bir süre misafiri oldu.

Gün sonunda ziyarete ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Furkan Aldemir, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerini tanımakta çok geç kaldıklarını belirterek, “Benim için planlı bir program olduğu için iple çektiğim bir ziyaret oldu. Külliyeye, ilk adım attığımızdan itibaren manevi bir havayı teneffüs ettiğinizi hissediyorsunuz. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri’ni ziyaret ederken bambaşka duygular sizi kuşatıyor.  Maneviyat dolu bu yeri anlatmaktan ziyade insanların yaşaması gerek. Ben ne kadar anlatsam da gerçek anlamda tasvir etmiş olamayacağım.” dedi.

“Mutlaka ailemizle geri geleceğiz”

Darende’nin gönlüne taht kurduğunu ifade eden Aldemir, “insanlığa kazandırılan eserler ve buradaki coğrafyanın doğal güzelliği sizi tamamen kendine hayran bırakıyor. Gezdiğimiz her yerde ayrı bir huzur ayrı bir güzelliğin insanlara sunulduğuna şahitlik ettik. Burayı tam olarak tarif etmekte kolay değil. Mutlaka herkesin bu havayı içine çekmesi gerek. İnşallah ilerleyen zamanlarda buraya günü birlik değil daha geniş kapsamlı geleceğiz. Ailelerimiz ile birlikte manevi bir tedavi gibi görüp ibadet dolu bir konaklama planlıyoruz.” diye konuştu.

“Ben kendimi burada çok kıymetli hissettim”

Resul Aydemir de insanlara, gerçekten en güzel değerin verildiği nadide yerlerden olduğunu anlatarak, “Beni en çok etkileyen gençlerin dikkatini çekecek şekilde sıcak, samimi ve sade eserler yapılmış. Gelenek ve görenekler kaybedilmediği ve aynı zamanda geçmişin unutulmadığı işler başarılmış. Bunlar benim çok hoşuma gitti. Ayrıca buradaki görevlilerin insanların dış görünüşü ile değerlendirip özellikle gençleri kaybedenlerden olmaması çok güzeldi. Burası herkesin göreceği muamele ve sunulan imkânlarla kendini gerçekten özel hissedeceği maneviyatı yüksek bir merkez. İnşallah bu ziyaretimiz en yakın zamanda tekrarlanır. Buradaki feyiz ve bereketten tekrardan istifade ederiz. Bizim buraya gelmemize vesile olan Hulusi Efendi Vakfı’na ve idarecilerine en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun.” dedi.