Sanat Camiasından Hulûsi Efendi Vakfı’na ziyaret

Payitaht Abdülhamid ve Mehmetçik Kut'ül Amare dizilerinden hafızalara kazınan Oyuncu İsmail Hakkı beraberindeki Yönetmen Murat Çeri, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Sanat Camiasından Hulûsi Efendi Vakfı’na ziyaret
Gündem 13.12.2021 11:48:00 5933 0

Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Darende’ye gelen Hakkı ve Çeri, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret etti.

Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamideddin Ateş Efendi ile bir süre görüşen sanatçılar, vakıf hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Darende’ye bu ikinci gelişi olduğunu belirten oyuncu İsmail Hakkı, insana verilen değeri burada en güzel şekilde hissettiklerini söyledi.

Hakkı, Somuncu Baba Külliyesi’nin manevi atmosferi her seferinde kendisini derinden etkilediğini anlatarak şöyle konuştu,

“Anadolu’da önemli bir makam olan Somuncu Baba Külliyesi’nin herkesin görmesini isterim. Somuncu Baba’nın izleri ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin insana vermiş olduğu değeri burada görmek ve hissetmek gerçekten çok etkileyici. Manevîyat büyüklerimize her zaman ihtiyacımız var. Vakıf’ın burada estetik bakış açısı ile yapmış olduğu eser ve çalışmalar, ülkemiz için çok güzel bir örnek. Her ziyarette ayrı bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun”

Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğu İsmail Hakkı ve Çeri’ye teşekkür ederek, vakıf yayınlarından hediye etti.