Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu

AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Sami Er oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu
Gündem 17.01.2024 15:53:00 4193 0

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Sami Er’i açıkladı.

AK Parti’nin Aday Tanıtım Toplantısı Ankara’da ATO Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 büyükşehir ve 31 ilin adayı açıklandı. 

Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Sami Er’i açıkladı. 


 

SAMİ ER KİMDİR?

1963 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.

Çalışma hayatına baba mesleği olan çiftçilik ve esnaflık yaparak başlamış, üniversite yıllarında da çalışarak eğitimini tamamlamıştır. Üniversite mezuniyetinden sonrası özel sektörde mühendislik, daha sonra da yöneticilik yaptı.

1990-1992 yılları arasında MSB Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik vazifesini yerine getirdi.

1992-1993 yıllarında inşaat sektöründe şantiye Mühendisi olarak çalıştı.

1993 yılında İstanbul Bağcılar Belediyesi'nde mühendis olarak göreve başladı. Aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.

2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen, İmar ve Planlama Müdürlüğü görevini sürdürdü.

2005-2008 yılları arasında İstanbul Fatih Belediyesinde İdari ve Mali İşler ile bazı Teknik Birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ Aş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. Bu görevi yürütürken İl Özel İdare ve Malatya Belediyesi İştiraki olan ESENLİK ( İnşaat ve Gıda ), MEGSAŞ ( Halk Ekmek ), MORMAŞ ( Mobilya) ile 1. Organize Sanayii ve 2. Organize Sanayinin yönetiminde bulundu.

2011-2014 yılları arasında İstanbul Üsküdar Belediyesinde Mali İşler ve Yatırımlardan sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2014–2019 yılları arasında M. Ergün Turan’ın başkanlığı döneminde TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda) Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.  TOKİ döneminde; şehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel/yöresel mimari, Anadolu yerleşim kültürü, dünyadaki yerel ve kalkınma modelleri üzerinde çalışmalar yürüttü.

Yine Ergün Turan başkanlığında yatay ve yöresel mimariyi öne çıkaran, mahalle kültürünü esas alan bir yaklaşımla Türkiye’nin dört bir yanında 200 binin üzerinde nitelikli konutun inşa edilmesi, İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerde yapılan Millet Bahçeleri projesini geliştiren ekipte yer aldı.

Kamu ve yerel yönetimde edindiği tecrübeyi Malatya ve Malatyalıların hizmetine sunmak amacıyla 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve bu görevi sürdürmektedir. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ A.ş ( Gıda ve İnşaat ), EMİN A.ş ( Personel ) Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüttü.

Bazı Vakıflarda Kurucu ve Mütevelli Heyeti üyelikleri de bulunmaktadır.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.