Sakarya´dan ilçemize gönül köprüsü kurdular

TDV Kız Öğrenci Yurdu´ndan bir grup öğrenci, "Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün" sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçemiz kırsalında bulunan mahalle okullarında çocuklarla bir araya gelerek, çeşitli eğitim materyali hediye etti.

Sakarya´dan ilçemize gönül köprüsü kurdular
Eğitim 14.03.2018 08:15:20 2041 0

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu´ndan bir grup öğrenci, "Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün" sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçemiz kırsalında bulunan mahalle okullarında çocuklarla bir araya gelerek, çeşitli eğitim materyali hediye etti.

 TDV Sakarya Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu´nda kalan, farklı bölümlerde okuyan 6 üniversite öğrencisi, gönüllülük esasına göre yurt idaresi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

Proje kapsamında okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen kız yurdu öğrencileri, değerler eğitimi vererek sınıfların ve okulun eksiklerini tamamlamaya çalışıyor.

 "Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün" sosyal sorumluluk projesi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yurt İdarecisi Esma Aydemir, FETÖ´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimden sonra, yeni gelen neslin daha bilinçli yetişmesi için gayret ettiklerini söyledi.

 Her yıl belirlenen iki okula yönelik proje yaptıklarını kaydeden Aydemir, ?Bu yıl tevafuk olarak Darende ilçemizin Karabayır Mahallesi Şehit Piyade Er Hamit Koçhan İlkokulu ve Akova İlköğretim Okulu´nu seçtik. Gün boyu iki okulumuzda öğrencilerle bir araya gelerek değerler eğitimi yaptık. Temizlik konusunda eğitimler verdik. Arkadaşlarımız eğitim gördüğü bölümlere göre sunumlar yaptı. Fidan dikip oyunlar oynadık. Miniklerimizin sevdiği konular üzerine söyleşiler yaptık. Kitap ve kırtasiye eksiklerini tamamladık. Sınıflarımız için bilgisayar, yazıcı ve onlara ait ekipmanlar hediye ettik. Kırtasiye yardımında bulunduk.? dedi.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince de ilme ve öğrenmeye verilen önem sayesinde bin yıldır bu topraklardan dünyaya medeniyet dağıtıldığını belirtti.

Kaymakam Zengince ve beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Müftüsü Nurullah Birlik, okul müdürü Ömer Kayalar ve muhtar Mustafa Sevinç, TDV öğrencilerine etkinlik anısına birer hediye verdi.

Bilgisayar, tablet ve çeşitli hediyelerin verildiği etkinlik sonrasında, okul bahçesine fidan dikildi.