Saf düzeninde ilk Cuma namazı kılındı

Saf düzeninde ilk Cuma namazı kılındı
Gündem 20.11.2021 08:08:00 3644 0

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde farz namazlarının normal saf düzeninde kılınabileceği kararının ardından camilerde ilk saf düzeninde Cuma namazı kılındı.

Somuncu Baba Külliyesi Camii başta olmak üzere ilçemizdeki tüm camilere gelen vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine riayet ederek omuz omuza namaz kıldı.

Görevli imamlar vaazlarında, camilerde normal saf düzenine geçildiğini duyurdu.

Camilere gelen cemaatin maske ve temizlik konusunda hassas olmaları gerektiği kaydeden cami imamları;

 “Hafta başından itibaren Allah'a şükürler olsun normal saf düzenine geçtik. Maske ve hijyen kurallarına dikkat edilecek şekilde namazlarımız eda edeceğiz. Eskiden olduğu gibi saf düzenine geçiyoruz. Yüce Rabb'imiz bugünleri bize gösterdi. İnşallah hastalık belasından kurtulup böylesi bir felaketleri bir daha yaşamayız.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın imzasıyla cami ve mescitlerdeki saf düzenine ilişkin bir yazı gönderilmiş, yazıda, toplumun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmasının göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilmişti.

Ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılandığı vurgulanan açıklamada, "Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazları normal saf düzenine göre eda edilebilecek." ifadeleri yer almıştı.

 


Anahtar Kelimeler: düzeninde namazı kılındı