Ressam Reşit İsmet, ?Darende, usta bir sanatçının elinden çıkmış tablo gibi?

İnönü Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen ?TÜRKSOY Ressamlar buluşması´ yapıldı

Ressam Reşit İsmet, ?Darende, usta bir sanatçının elinden çıkmış tablo gibi?
Kültür-Sanat 12.10.2016 13:26:58 2183 0

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen ?TÜRKSOY Ressamlar buluşması´ etkinliğine katılan 19 ülkeden 22 ressam, Darende´ye düzenlenen programla ilçemizdeki tarihi ve turistik mekânları gezdi.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı-TÜRKSOY´un geleneksel etkinlikleri arasında önemli bir yere sahip olan TÜRKSOY Ressamlar buluşmasının 19´ncusu, 10-20 Ekim 2016 tarihleri arasında Malatya gerçekleştiriliyor.

Etkinlik kapsamında ilçeye gelen Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, KKTC, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Kırım ve Moldova´lı ressamlar, başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Çilehane, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

Gezide sanatçılar adına gazetemiz muhabirine açıklama yapan Ressam Reşit İsmet, tüm sanatçıların Darende´ye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Malatya´da, 10-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak resim çalışmalarında Darende´nin güzelliklerini mutlaka tuvale yansıtılacaklarını kaydeden Raşit İsmet, ?Burası sanat, estetik ve doğa ile iç içe usta bir ressamın kaleminden çıkmış nefis bir tablo gibi görünüyor. Büyük bir düşüncenin estetik yansıması gibi her şey yerli yerince konulmuş. İlham aldığımız yerleri çok severiz. Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burası bir ressam için pazar yeri gibi istediğimiz her şey var. Biliyorum arkadaşlarım epeyce buradaki güzellikleri fotoğraflayarak ilham aldılar. Şuan ayrılıyoruz ama dilerim en yakın zamanda gelip detaylı olarak gezme fırsatımız olur.? dedi.

Somuncu Baba Külliyesi´ni gezerek müzede Darende tarihine yolcuk yapan ressamla, ilçeye hayran kaldıklarını belirtti.

Darende Belediyesi´nin de bir süre misafir ettiği ressamlar, daha sonra doğa harikası Günpınar Şelalesi´ni gezerek ilçeden ayrıldı.