"Ramazan Pidesi"nin dumanı tütmeye başladı

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen Ramazan da iftar sofralarının gözdesi olan pide için yoğun mesaiye başladı.

Gündem 18.05.2018 20:35:30 2044 0

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen Ramazan da iftar sofralarının gözdesi olan pide için yoğun mesaiye başladı. İlçemizde 220 gram ile 400 gram arasında değişen pideler 1 ila 2 liradan satılıyor.

Pide ve ekmek üretimi hakkında gazetemize açıklamada bulunan Somuncu Baba Fırını idarecisi Ahmet Topal, fırınlarda hijyen kurallarına uyulması konusunda ilçedeki esnafların ve kendilerinin gerekli titizliği gösterdiklerini vurgulayarak, vatandaşlardan da israf konusunda dikkatli olmalarını istedi.

"Ricamız, ekmek ve pidenin israf edilmemesi"

Taş fırında el değmeden lezzetli pideler hazırladıklarına değinen Topal, orucun da etkisiyle iftara yakın saatlerde ihtiyaçtan fazla ekmek ve pide alınabildiğine işaret ederek, "Bizim her ramazan ayında olduğu gibi vatandaşlarımızdan ricamız, ekmek ve pidenin israf edilmemesi." dedi.

"Pide kuyruğunda beklemek ramazanın ayrı bir heyecanı"

Sefa Pide idaresici Ömer Yozgatlı da farklı zamanlarda da pide ürettiklerini ancak ramazanda bu ürünün yerinin ayrı olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlar iftar saatine yakın ve sahurda sıra bekleyip pide almayı daha çok seviyor. Pide kuyruğunda beklemek artık ramazanın ayrı bir heyecanı haline geldi." ifadesini kullandı.

Ramazan pidesinin sıcak alınıp soğuk tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken Yozgatlı, şöyle devam etti:

"Oruç tuttuktan sonra sıcak pide sağlık açısından çok doğru değil. Pideyi dinlendirip tüketmek daha sağlıklı olur. Pideyi aldıktan sonra muhafaza etmek de çok önemli. Pideler sahura kalacaksa biraz soğuduktan sonra bir beze sarıp muhafaza etmek gerekiyor."

Vatandaşlardan Abdullah İçli de ramazan ayında satılan ekmek çeşitlerinde pidenin önemli yer tuttuğunu söyledi.