Projemiz: "Darende´nin Maneviyatını Öğretmek"

Yeniköy İlk ve Ortaokulunda düzenlenen fuarda, 5 fen bilimleri, 9 matematik, 8 teknolojik tasarım ve 2´de sosyal bilimler projesi sergilendi.

Projemiz:
Gündem 25.05.2016 14:04:21 2023 0

Yeniköy İlk ve Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi

Yeniköy İlk ve Ortaokulunda düzenlenen fuarda, 5 fen bilimleri, 9 matematik, 8 teknolojik tasarım ve 2´de  sosyal bilimler projesi sergilendi.

Fuara, İlçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Fuarda gazetecilere açıklama yapan okul Müdürü Mehmet Arslan, TÜBİTAK destekli düzenlenen fuarda, öğrencilerin bilimle buluşması, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duyması, problem çözme becerilerine geliştirerek icat yapabilme becerilerinin artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Arslan, "Teknoloji ve bilim alanında sağlam adımlarla ilerleyen ülkede, gençleri bilim ve teknolojiyle iç içe yetiştirerek, teknolojide söz sahibi bir ülke olma hedefine daha da yaklaşmış olacağız" dedi.

"Darende´nin Maneviyatını Öğrenmek" adlı projesiyle ilgi gören 7. sınıf öğrencilerinden Nurhayat Kaykaç, yaptığı sunum ile ilçemizde türbesi bulunan yaşadığı dönemde İslam coğrafyalarına ışık saçan, çağ açıp kapatan tarihi fethin manevi mimarlığını yapan Somuncu Baba Hazretleri´ni anlatmak aynı zamanda, yazdığı şiirleri ve muhteşem divanı ve tasavvufi yönü ile gönülleri fetheden 1990 yılında vefat eden Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´nin insanlığa örnek hayatını toplumun her kesimine anlat ve yaymak için böyle anlamlı bir proje hazırladıklarını söyledi.

Kaykaç, ?Somuncu Baba´nın yurdu, Hulusi Efendi´nin diyarı, maneviyat, tarih, kültür merkezi olan Darende´de gönüllere hitabeden ilim sofrasına herkesi bekliyoruz.? dedi.

Daha sonra hazırlanan projeler katılımcılara tanıtılarak, çıkışta yemek ikram edildi.