Proje kapsamında Geleneksel Türk Okçuluğu tanıtıldı

​​​​​​​İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Gelecek Geçmişte Saklı Projesi” kapsamında, ilçemizde kurulan stantlarda vatandaşlara okçuluk sporu tanıtıldı.

Proje kapsamında Geleneksel Türk Okçuluğu tanıtıldı
Spor 23.08.2020 14:40:00 3790 0

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Gelecek Geçmişte Saklı Projesi” kapsamında, ilçemizde kurulan stantlarda vatandaşlara okçuluk sporu tanıtıldı.

Darendespor Kulübü’nün “Gelecek Geçmişte Saklı Projesi ” kapsamında ilçenin Seyyid Hasan Gazi Türbesi ve Şehitlik Anıtı mesire alanında okçuluk sporunun tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, proje kapsamında Elbistan Alplik Okulu ve Okçuluk Kulübü tarafından stant kurularak vatandaşlara, okçuluk sporu hakkında bilgi verildi.

Etkinliğe katılan ilçe Kaymakamı Malik Çalışır, ok atarak projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje Koordinatörü Fatih Kumtepe de etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Kulüp olarak futbolun yanı sıra gençlerimize ata sporlarını da öğretelim istiyoruz. Bu etkinliği, Zengibar Karakucak Güreşleri bünyesinde düzenleyecektik. Güreşler iptal olunca bu şekilde kısıtlı imkanlarla düzenlemek zorunda kaldık. İlçemizde ilk kez okçuluk faaliyeti düzenlenmiş olması bakımından anlamlıydı. Ata sporumuz olan okçuluğu yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek. Etkinliğimize katılan kaymakamımıza ve hemşehrilerime teşekkür ederim.” dedi.

Vatandaşlardan Abdurrahman Erkargın ise ilk defa ok atmanın heyecanını yaşadığını dile getirerek, etkinliğin şehitlikte yapılmasının anlamlı olduğuna değinerek, “Dedelerimizden gelen bir spor ve her gencin bunu yapması gerekiyor." diyen Erkargın, projeyi uygulamaya koyan yetkililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okçular tarafından vatandaşlara eğitim verilerek ok atışı yapıldı.