Özel okullar için devlet desteği başvuruları başladı

Deprem bölgesindeki özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilecek.

Özel okullar için devlet desteği başvuruları başladı
Eğitim 16.12.2023 09:29:00 2811 0

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ, Resmi Gazetede yayınlandı.

Tebliğe göre, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında deprem bölgesindeki özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilecek.

Karar; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda okuyanları kapsıyor.

Okul öncesi eğitim kurumlarında 12 bin 800 lira, ilkokul için 15 bin 400, ortaokul ve ortaöğretim için 18 bin lira destek sağlanacak.

Başvurular başladı

Eğitim öğretim desteğinin uygulanacağı özel okullar ve destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 4-29 Aralık'ta sistem üzerinden müracaatlarını yapabilecek.

Destek almaya hak kazananlar 15 Ocak 2024'te ilan edilecek. Özel okullara nakil ve kayıt işlemleri 5-9 Şubat 2024'te gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme 16 Şubat 2024'te yapılacak ve süreç tamamlanacak.

 “Fırsatın değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz”

Özel Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Yılmaz, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirterek, ilçenin ilk ve tek özel okulunda kaliteli eğitim almak için velilerin bu desteği iyi değerlendirmesini istedi.

Yılmaz, ücretsiz yurt imkanı da sundukları bilgisini vererek, öğrenci ve velileri detaylı bilgi için okula beklediklerini kaydetti.